Формата на очите определя грима

Обикновено съобразявате сенките с цвета на очите, с тоалета и със случая, за който се гримирате

Но първо трябва да прецените каква е формата на очите ви и тогава да започвате. Има общи правила, които ще ви помогнат.

При надвиснали вежди

Равномерно разпределете матови тъмни сенки по цялата гънка на горния клепач и леко ги туширайте нагоре. Така визуално повдигате гънката. Важно правило в този случай е да гримирате отворени, а не затворени очи.

Азиатски очи

Старателно нарисувайте с тъмни сенки по линията на растеж на мишите. След това туширайте нагоре и встрани. Постарайте се със сенките да създадете градиране с плавен преход на един оттенък в друг или с промяна на наситеността на един цвят.

За подпухнали очи

Затъмнете клепача с матови сенки, по-тъмни от тена на кожата. Туширайте по сгъвката на клепача и добавете същия цвят в ъгъла на окото отдолу. Ще направите очите по-обемни с тъмен молив по ръба на ресниците.

При кръгли очи

Нанесете тъмни сенки на външния ъгъл на окото и туширайте към центъра на клепача, а после към слепоочието. Това ще направи окото визуално по-дълго. Светлите сенки или хайлайтер добавете на вътрешния ъгъл на окото и под веждата. Основното правило е сенките да не са релефни, т.е. да не подчертават гънката на движещия се клепач с по-тъмни нюанси. Концентрирайте се повече на външния ъгъл.

Бадемови очи

При тази форма са подходящи всички техники за нанасяне на сенките – включително и опушения грим. Ако не знаете как да започнете, използвайте същата схема като при кръгли очи. Нанесете матови сиво-кафяви сенки по целия клепач, по-тъмни оттенъци добавете на сгъвката на клепача и на външния ъгъл на окото. Туширайте ги нагоре към веждата.

При малки очи

Затъмнете външния ъгъл, максимално изтеглете сенките нагоре и встрани в диагонална посока. Визуално ще увеличите очите също с очна линия и добавяне на изкуствени мигли.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар