Лекарят предупреждава: Храна, която е „смърт“ за тялото

Червеното месо е особено лошо за високия холестерол

Ако имате висок холестерол в кръвта, трябва да избягвате една храна.

Повишеният холестерол е все по-често срещан здравословен проблем, а още по-голям проблем е, че много хора не знаят, че имат проблема, така че дори не приемат лекарства, които да им помогнат.

Много фактори могат да допринесат за високия холестерол, включително напреднала възраст, консумация на алкохол и цигари и някои хронични здравословни състояния.

В допълнение към лекарствата, диета за понижаване на холестерола може да помогне за понижаване на холестерола и експертите откриват коя храна е най-лоша за високия холестерол.

„Червеното месо е особено лошо за високия холестерол“, казва Джинан Бан, професор по хранене в Хавайския университет.

„Той съдържа наситени мазнини и холестерол, които, когато се консумират заедно и в по-големи количества, могат да повишат нивата на холестерола. „Това също така увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.“
Консумацията на храни, богати на наситени мазнини, стимулира тялото да произвежда LDL или лош холестерол в кръвта, което от своя страна води до повишено ниво на холестерол. Наситените мазнини се намират естествено в много храни, дори в тези от растителен произход, но се намират предимно в месните продукти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар