Система на здравословния дом според фън-шуй и астрологията

Древнокитайското изкуство за постигане на хармония с околната среда фън-шуй е много популярно

Ако се съчетаят неговите принципи с астрологията, се получава система на „здравословния дом”: в такова жилище определени предмети са разположени така, че да укрепват здравето на живеещите в него…

Освен личния зодиакален знак върху здравето на човека влияе и шестият поред след него. Този знак определя вида и особеностите на предметите, носещи на човека здраве. На знаците от Зодиака съответства определена посока на света, в която трябва да се разполагат тези предмети. За установяването й ще ви е нужен компас (продават се в магазините за спортни стоки).

Предметите, носещи здраве на Овните и Рибите, трябва да се разполагат в югоизточната част на дома или стаята, която те заемат. За привличане на жизнените сили Овенът трябва да постави на югоизток вещ с множество отделения – например кутийка с инструменти, шкафче с чекмеджета или стайни цветя. Рибите е полезно да разположат в югоизточната част на своята стая красиви предмети, най-добре свързани с изкуството – например картина или музикален инструмент. Полезно за тях е също да пазят в тази част на стаята бижутата си.

За привличане на жизнените сили Телецът трябва да постави в източната част на своя дом или на стаята си някой изящен предмет: вазичка, цвете с дълга дръжка, стайно растение с дълги прави стъбла, стол или масичка с тънки крака, миниатюрна статуетка.

Близнаците и Раците трябва да поставят предметите на здравето в североизточната част на жилището или стаята си

За Близнаците това трябва да бъдат тайнствени предмети -най-добре с черен или друг тъмен цвят. Предметите на здравето на Рака е добре да висят на стената, отвличайки вниманието от това, което става долу. Това може да бъде полица с изобилие от занимателни книги или други привлекателни вещи, които е необходимо дълго да се изучават -например колекция от камъни. Други варианти са картина с увлекателен сюжет, високо стайно растение…

Предметите, привличащи жизнената енергия към Лъва, трябва да се разполагат в северната част на неговия дом или стая. Добре е това да бъдат стабилни вещи -шкаф, кресло, легло. Най-тежкия предмет от мебелировката Лъвът трябва да разположи в северната посока на своето жилище.

Предметите на здравето за Деви и Везни е необходимо да се намират на северозапад в тяхното жизнено пространство. Вещите, които носят добро самочувствие на Девата, са необичайни, оригинални предмети, различни електрически прибори, научни книги, снимки на негови съмишленици или нещо, напомнящо за приятелите и колегите. Предметите на здравето за Везните са свързани с водата – например аквариум, минифонтан, картини, изобразяващи река, езеро, море.

Предметите на здравето на Скорпиона трябва да се поставени в западната част на неговия дом или стая. Това могат да бъдат ярки вещи, метални предмети, портрети на знаменитости, малки прости електрически прибори.

Мястото на здравето за Стрелеца и Козирога е югозапад в жизненото им пространство

За Стрелеца е полезно да разположи там практични стабилни предмети с неголеми размери, всякакви цъфтящи ниски растения, красива кутийка, предмет, символизиращ материалното благополучие (например снимка на човек редом със скъпа кола или разкошна къща). Предметите, носещи здраве на Козирога, са средствата за връзка (телефон), източници на информация (книги, вестници, радиоапарат, телевизор), фотографии на приятели, братя и сестри.

За привличане на жизнените сили Водолеят трябва да постави в южната част на своя дом или на стаята си това, което би му напомняло за неговите корени – например вещи, които са преминали по наследство, обща снимка на членовете на фамилията. Може също да превърне южната част на дома си в най-уютното място.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар