Рецепти на лечителя Петър Димков за превенция на настинка

Ако сте били дълго на студ и вятър, може да сте настинали

Няма нужда да чакате, за да проверите, по-добре да вземете мерки за загряване още щом се приберете. Класиката е топъл душ и горещ чай, но още по-добре ще ви се отразят безотказни природни лекове.

Исопът има антисептични и антивирусни свойства, затова чаят от него е идеален. Може да използвате и билков микс. Например смесете 1 ч.л. сушен и нарязан исоп с 1/2 чаена лъжица мащерка и 1/2 чаена лъжица жълт кантарион. Залейте сместа с 1 ч.ч. студена вода. Кипнете, запарвайте 5 минути и прецедете. Може и профилактично да пиете по 2 чаши дневно – една преди закуска и една преди лягане.

В чашата чай може да прибавите малко канела

Тя ще сгрее тялото и ще почисти гърлото. Действието, което получавате като бонус, е подобряване на паметта и концентрацията.

Синапът силно загрява. Най-безопасно е да направите с него лапа между два пласта тънък плат, която да сложите на гърба или гърдите.

Според рецептата на лечителя Петър Димков счукайте необходимото количество синап и го смесете със същото количество сол. Сипвайте затоплен оцет, докато ги забъркате на каша, гъста като тесто. Разнесете го между два пласта марля или тънък плат и наложете. Може да останете така дори цяла нощ. Ако кожата е зачервена, като махнете лапата, намажете мястото обилно с мазен крем.

Според Димков синапената лапа действа дори при пневмония и бронхити. Облекчава също и главоболие, като се сложи на краката, защото предизвиква прилив на кръв към тях.

Лечителят препоръчва през лятото да съберете и изсушите костилки от череши или вишни. От тях става чудесна грейка, която замества класическите гореща тухла или бутилка вода. Много по-лека е и ще я изтърпи дори дете.

Костилките се нагряват във фурната и се изсипват в платнена торбичка, която се слага на гърдите. Тя може да облекчи също болки в гърлото, ухото, зъбите, бъбреците.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар