Само диетата не е важна: 2 напитки, които понижават кръвната захар

Черен и зелен чай са сред най-добрите

Повишената кръвна глюкоза или хипергликемията е нарушение в организма, което възниква по различни причини: генетика, прекомерен стрес, метаболитни нарушения …

Повишените нива на кръвната захар могат да бъдат опасност, когато не се контролират и е необходимо да се променят навиците на начина на живот, особено диетата.

Здравословното хранене може значително да понижи нивата на кръвната захар, а диетолозите препоръчват и 2 напитки, които помагат за това.

Черен чай

Изследване, публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry, посочва, че черният чай помага при диабет тип 2. Доказано е, че пиенето на чай без допълнително мляко и захар може да бъде от голяма полза, тъй като има голям потенциал за понижаване на кръвната захар след хранене.


„Черният чай може да бъде прост и евтин начин за предотвратяване или забавяне на развитието на диабет и предотвратяване на усложнения“, пишат изследователите.

Зелен чай

Зеленият чай има много благоприятни ефекти върху организма и много хора започват деня с тази напитка вместо с кафе. За хора с диабет това се препоръчва като обикновена сутрешна рутина. Полифенолите, съдържащи се в зеления чай, могат да регулират нивата на глюкозата и също се използват като профилактика. Тъй като зеленият чай е достатъчно силен, достатъчно е да се пият само 2 чаши на ден.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар