Успокояват дихателните пътища: Храни, които могат да облекчат симптомите на астмата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Няма лесен начин за лечение на астма, особено не чрез избор на „вълшебна“ храна, но диетата може да има ефект на облекчаване на симптомите на това заболяване.

Общата препоръка на лекарите е разнообразна диета, а конкретен пример е средиземноморската вариация. Това означава много здравословни мазнини, риба, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Според някои проучвания това са храни, които могат да облекчат симптомите на астма.

Ябълка и портокал


Плодовете са полезни по няколко причини и когато става въпрос за облекчаване на симптомите на астма, това се дължи на факта, че съдържат бета-каротин и витамини С и Е, които помагат за намаляване на възпалението и подуването в белите дробове. Ябълките и цитрусовите плодове са особено богати на тези съставки и се препоръчва ежедневната им консумация.

Сьомга
Не всички мазнини са еднакви и нямат същия ефект върху организма, а мононенаситените мастни киселини и полиненаситените мастни киселини могат да бъдат много полезни за организма, точно като омега-3 мастните киселини. В противен случай те са полезни за хората и особено за тези, които страдат от астма. Те се намират в сьомгата, риба, която е много мощен съюзник в борбата с много болести. Сьомгата също е богата на витамин D, който напоследък се споменава по редица важни причини.

Джинджифил


Той е не само добър за успокояване на стомаха, но и за облекчаване на симптомите на астма. Проучванията показват, че джинджифилът съдържа съставки, които могат да отпуснат дихателните пътища. Коренът му може да се добави към ориз, зеленчуци и други ястия, а също така може да се консумира като чай.

Спанак
Освен често споменатите витамини и минерали, спанакът съдържа и фолиева киселина (витамин В9), която е много важна в борбата с астмата. Проучванията показват, че децата, които не получават достатъчно фолиева киселина и витамин D, са до 8 пъти по -склонни да имат симптоми на астматичен пристъп, отколкото децата, които получават достатъчно от тези съставки.

Нар
Необходимо е малко търпение, за да стигнете до използваемата част от нара, но си струва усилията заради съставките му. Той е богат на антиоксиданти, които могат да намалят възпалението на дихателните органи, както и да намалят нивото на увреждане на белодробната тъкан. Нарът може да се консумира пресен или под формата на сок, тъй като и двете форми носят еднакви ползи за здравето.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар