4 храни, които не трябва да приемате на гладно

Те могат да нарушат храносмилателния тракт

Ако понякога или често имате проблеми със стомаха и храносмилането, опитайте се да избягвате консумацията на тези 4 храни на гладно.

Сурови зеленчуци

Суровите зеленчуци са здравословни и богати на витамини и минерали. Не се препоръчват обаче за закуска, защото са истинско предизвикателство за храносмилането ви, особено когато се консумират на гладно.

Кисело мляко

Ако имате чувствителен стомах, закуската, която включва кисело мляко, може да бъде трудна за вас. А именно, киселото мляко съдържа здрави млечнокисели бактерии, които за съжаление не достигат до червата, защото празният стомах ги унищожава с киселината си. Какво помага? Достатъчно е да изядете малко ядки, парче авокадо или няколко чаени лъжички овесени ядки, така че стомахът ви да не е празен.

Банан

Бананът на празен стомах повишава нивата на кръвната захар, но тя също така пада много бързо. В резултат на това може да има внезапна поява на глад през деня.

Цитруси

Чаша прясно изцеден портокалов сок? Звучи здравословно, но на гладно може да причини стомашен рефлукс. Единственото изключение е вода, смесена с лимон, тъй като по този начин лимоновият сок е достатъчно разреден.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар