Кое качествено и трайно убива секса в брака?

И не, не става въпрос за навика да се карате заради това, че половинката ви не си е събрал чорапите


Либидото ни преминава през възходи и падения през целия живот. Както при всяка функция в тялото ни, много фактори могат да повлияят на желанието и способността за секс. Ако се борите с ниско либидо, лесна стъпка може да ви помогне.

Спете достатъчно през нощта. Да, да, ако не се наспите добре, сексуалният ви живот може да се влоши. Проучване, проведено на 21 април от Северноамериканското общество за менопауза (NAMS), установи, че липсата на достатъчно сън може да доведе до женска сексуална дисфункция.

Старшият автор на изследването, д-р Стефани Фобион, заявява:

„Това проучване подчертава връзката между лошото качество на съня и сексуалните проблеми. Това са два често срещани проблема за жените на средна възраст.“

Намаляването на женското либидо поради липса на сън се дължи главно на хормонални фактори. Неврологът и водещ специалист по сън д-р Челси Роршайб казва:

„Сънят е от съществено значение за освобождаването и регулирането на хормоните, включително тези, отговорни за либидото. Намаляване нивата на половите хормони и увеличаване нивата на хормона на стреса може значително да повлияе на сексуалното желание.“

Ако искате да подобрите качеството на съня си, можете да предприемете няколко лесни, но важни стъпки

Д-р Роршайб предлага да се придържате към строг график на съня всяка вечер, дори и през уикендите. Също така си струва да измислите редовна релаксираща рутина, която ще правите половин час преди лягане.

Релаксиращите дейности могат да включват четене, слушане на музика, медитация или къпане.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар