Шафранът е една от най-лечебните подправки

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Той помага при безсъние, а ето как можете да го използвате в кухнята

Една от най-лечебните подправки е шафранът. Тази подправка с интензивна миризма и сладко-горчив вкус е била използвана в древна Гърция като афродизиак, но е ефективна и при безсъние и махмурлук.

Има няколко начина да използвате шафран в кухнята – можете първо да го накиснете във вода или мляко за около 15 минути, да го добавите едновременно с други подправки или да го добавите към ястието в края на готвенето. Ако имате тази подправка в кухнята, само щипка е достатъчна, за да създадете изтънчени вкусове.

Ето как можете да го използвате:

Шафранът върви добре с ястия с ориз, от близкоизточен пилаф до испанска паеля, италианско ризото до индийски ястия. Можете също да го добавите към сладък сутлей.

Той върви чудесно в комбинация с други подправки като смлян кориандър, джинджифил, кардамон, копър … В студените дни можете да приготвите гъста супа от кореноплодни зеленчуци и шафран, която ще ви стопли и ободри.

За приятен сън

Загрейте чаша бадемово или козе мляко и добавете смлян кардамон, шафран и мед на вкус. Оставете да престои известно време и изпийте течността, докато е гореща.

Внимание: бременните жени трябва да използват тази подправка внимателно и само след консултация с лекар. Също така е важно лекарят да определи дозата шафран, тъй като в по-големи количества той може да има неблагоприятни ефекти върху здравето.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар