Стопете бричовете с ето тези лесни и ефективни упражнения

На първо място сред проблемните зони на женското тяло безспорно са ханшът и бричовете


Природата е решила дамите да трупат 1 там повече мазнини. Но 1 това не означава, че трябва да се примирите. С балансирано хранене, правилно подбрани упражнения и типичния женски инат ще решите проблема.

За да свалите бричовете, трябва да се погрижите за ханша и седалищните мускули – отслабването върви отгоре надолу.

Включвайте упражнения за седалищните мускули във всяка своя силова тренировка. Променяйте често програмата си. Вариантите са два – или на всяко занимание да правите различни, или да сменяте комплекса ( през 3-4 седмици.

1. Застанете с опора на колене и опънати ръце. Дланите са точно под раменете, коленете – под тазобедрените стави. Стегнете гърба и не отпускайте корема по , време на цялото упражнение. Повдигнете бавно и с
напрежение десния крак, както е сгънат в коляното. Бедрото трябва да стигне поне до нивото на таза. Задръжте секунда и върнете обратно. Повторете по 20-25 пъти с всеки крак.

2. От същото изходно положение повдигнете опънат крак, като едновременно
изнасяте противоположната ръка напред. Бавно върнете обратно. Повторете по 20-25 пъти във всяка посока.

3. Обърнете се обратно, седнете на пода със сгънати крака

Отпуснете гърба леко назад и се подпрете на опънати ръце. Дланите са насочени назад. Повдигнете тялото нагоре, докато образува права линия от коленете до раменете. В горната точка стегнете седалищните мускули, задръжте 2-3 секунди и се върнете обратно. Повторете 15-20 пъти, починете с гърди върху коленете и направете още една серия.

4. Подпрете се на опънати ръце, като този път дланите са насочени напред. Опънете крака и повдигнете таза. Задръжте така, това е изходното положение. Без да отпускате таза надолу, изнесете десния крак нагоре до нивото на главата. Задръжте и бавно отпуснете обратно. След това изнесете другия крак. Това е едно повторение. Направете 15-20.

5. Застанете с гръб към стена на малка крачка от нея. Отпуснете се назад и се подпрете само с гърба. След това се хлъзнете надолу, докато в коленете се образуват прави ъгли. Задръжте така и бавно пребройте до 10. Изправете се, разтърсете крака и изпълнете още 4-6 пъти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар