9 продукта, чийто имена са вдъховени от интересни дестинации

1.    Парфюм – Marc Jacobs Curaçao splash, $68 – nordstrom.com

Очна линия –  Stila Sparkle Waterproof Liquid Eye Liner in Curaçao, $22 – stilacosmetics.com

Кюрасао (Curaçao) е остров в южната част на Карибско море, край бреговете на Венецуела. Той е най-големият и най-многобройно населения остров от трите ABC (Аруба, Бонер и Кюрасао) на Малките Антили, и по-специално на подветрената страна Антили.

2.    Свещ – Tocca Montauk Candle, $38 – barneys.com

В най-източния край на Лонг Айлънд се намира нос Монтоук (Montauk), известен на повечето нюйоркчани със своята красота и типичен фар. Точно на запад от фара е и мистериозната и изоставена военновъздушна база на мястото на стария форт Хироу.

3. Червило – NARS The Multiple in Portofino, $39  – narscosmetics.com

Портофино (Portofino) Някога е било малко рибарско градче в провинция Генуа, но още от края на 19 век, когато туризмът започва да измества рибарството, става любимото място на богатите и известни хора на Италианската ривиера.

4. Руж – FACE Stockholm creme blush in Athens, $25 – facestockholm.com

Стокхолм е столицата и най-големия град на Швеция и представлява най-населената градска зона в Скандинавия. Стратегическото му местоположение на 14 острова в източното крайбрежие на Швеция по устието на езеро Меларен, от архипелага на Стокхолм, е исторически важно. Стокхолм е известен със своята красота, своите сгради и архитектура, обилни, чист и открити води, както и много паркове. Той понякога е наричан „Венеция на Севера“.

5. Лак – OPI Nail Lacquer in Pamplona Purple, $8.50 – opi.com for salons

Памплона (Pamplona) е испански град, административен център на Навара. Градът е известен в световен мащаб с фестивала Сан Фермин (San Fermín), в който бягането с бикове или „encierro” е една от основните атракции. Тази фиеста, известна като Sanfermines за местното население, за първи път придобива широко внимание от Ърнест Хемингуей в романа си, “The sun also rise”.

6. Червило – Chanel Rouge Coco Shine Hydrating Sheer Lipshine in Monte-Carlo, $32 – chanel.com

Монте карло (Monte-Carlo) е добре известен като място за забавление на богати и известни и най-вече с казиното Монте Карло. Улиците на Монте Карло са домакин на Формула 1 – Гран При на Монако.

7.Сенки – Sue Devitt Hydrating Marine Minerals Destination Eye Palette in Green Isles, $38 – suedevittbeauty.com

Водите около Зелените острови (Green Isles) са коварни до крайност. Рифовете, теченията и вечните мъгли са тези, които пазят това царството защитена от проникване. Има местна легенда, която твърди, че големите бури са предмет на едно велико защитно заклинание.

8. Руж – Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder in Maui, $33 – bobbibrown.com

Остров Мауи (Maui) е вторият по големина от Хавайските острови и е 17-ти по големина остров в Съединените щати. Мауи е част от щата Хавай и е най-големият от четирите острова на Мауи Каунти.

9. Крем за тяло – Acqua di Parma Arancia di Capri Relaxing Body Cream, $67 – neimanmarcus.com

Червило – Jouer SPF 15 Lip Sheer in Capri, $22 – jouercosmetics.com

Капри (Capri) е италиански остров в Тиренско море край полуостров Соренто, от южната страна на залива на Неапол, в района на Южна Италия. Островът е бил курорт от времето на Римската република.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар