Как да нанасяме авто-бронзант

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Авто-бронзанта може да бъде малко труден за ползване, но със сигурност бие рисковете от солариумите. Така че, вместо да пържите кожата си или да поемат риска от получаване на меланом, е най-добре да използвате авто-бронзант с който да получите красив, здравословен и бляскав тен. За съжаление, прилагането на авто-бронзант не е толкова лесно, тъй като той може да остави ивици, да придаде твърде оранжев цвят или просто да изчезне на следващия ден. Ако следвате тези съвети, стъпка по стъпка ще имат красив и бляскав тен за по-малко от седмица!

Стъпка 1: Изберете правилния авто-бронзант
Има много варианти на пазара, така че трябва да изберете кой от тях е точно за вас. Ако имате светла кожа, може да започнете с по-фин бронзант, който е специално предназначен за светла кожа. Ако вече сте потъмнели, това е много по-лесно, защото можете просто да използвате по-тъмен бронзант и има по-малко шансове да ви се получи неравномерност и петна. Също така, по-лесния и по-удобен бронзант е в спрей форма. Чрез него прилагането става много по-бързо.

Стъпка 2: Ексфолиране и обезкосмяване
Това е изключително важно –  никога не трябва да прилагат авто-бронзант без преди това да сте ексфолирали кожата. По-този начин премахвате мъртвите кожни клетки, които в противен случай, ще започнат да се белят или ще се оцветят по-силно и в крайна сметка тена ви ще падне в рамките на 1-2 дни. Така че не забравяйте да използвате нежен ексфолиант или ексфолиращи ръкавици, навсякъде, където искате да приложите бронзант. Обърнете специално внимание на по-грубите области като колене, лакти и глезени. След ексфолиранете, трябва да се обезкосмите. Така е много по-лесно за бронзанта да се размаже и попие в кожата.

Стъпка 3: Подсушете и приложете
Най-добре е авто-бронзанта да се приложи веднага след като излезете от душа … кожата ви ще го абсорбира много по-бързо. Първо, подсушете кожата си с чиста кърпа. Ако имате много светла кожа, може да смесите бронзанта с малко овлажнител, поне за първите няколко дни, така че да се избегне оранжевия цвят. Ако използвате кремообразен бронзант, уверете се, че го втривате в кожата си докато попие добре, точно както бихте направили с крема си за тяло. Старайте се да покриете всеки сантиметър и го нанесете равномерно така ще избегнете чертите. Ако използвате бронзант на спрей е много по-лесно, защото можете да направите и гърба си абсолютно сами. Просто напръскайте няколко пъти и направете крачка назад. Направете това 2-3 пъти, за да си осигурите добро покритие. Най-важното е да си измиете ръцете с топла вода и сапун след прилагането.

Стъпка 4: Изчакайте да изсъхне
След като сте приложили бронзанта си отделете най-малко 10 минути, за да изсъхне. Не поставяйте каквито и да е дрехи, кърпа или хавлии. Уверете се, че сте изсъхнали добре преди да се облечете, защото може тъканите да се оцветят. Повечето автобронзанти съхнат за по-малко от 5 минути, но все пак е хубаво да изчакате 10 минути. И ето вече имате тен! Повтаряйте тази стъпка, всеки ден и ще имате красив и бляскав тен постигнат за по-малко от седмица!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар