Той ли е мъжът, с когото ще остареете заедно?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако сте решили вече, че той е Мъжът, не е лошо да направите тест. С помощта на тази проверка ще разберете дали наистина нещата с него са сериозни


Преди да заживеете заедно или да кажете „Да!“, пробвайте този тест. Има неща, които трябва да са ясни още от самото начало.

1. Обсъдете представите си за бъдещето

Не може да не говорите за големите неща, които искате да постигнете.

Той изглежда модерен мъж, но това не значи, че след брака ще е готов да понася вашето балансиране между ролите на съпруга и на професионалистка. Дайте му ясно да разбере, че кариерата ви е цел, така се смятате за успешна личност. Или обратното – че ще сте доволни не от голямо развитие в работата, а приоритет ще са ви грижите за семейството. Вторият вариант може също да не му допадне, защото част от уважението му към вас се дължи на професионалните ви амбиции.

Днешният свят е динамичен, нищо не е веднъж завинаги. Обсъдете например къде ще живеете. Може да се окаже, че вие нямате нищо против да отидете да работите в друга страна и затова сте избрали международна компания. А любимият ви не си представя емиграция дори за две-три години.

2. Пребройте децата

Те също са тема на разговора за бъдещето, при това много особена. Някои жени и мъже не мечтаят да стават многодетни, дори биха искали само едно дете, понеже не смятат, че ще могат пълноценно да отгледат две.
Няма значение дали поради материални причини, или защото не са в състояние да им отделят достатъчно време.

Ако представите ви се разминават, това ще се превърне в голяма драма.

3. Говорете за пари

Не е срамно, дори е наложително преди брака. Може вие да си представяте общ семеен бюджет, както е било при родителите ви. А пък той да си представя каса, в която двамата внасяте по равно и всеки е свободен да разполага сам с останалите си доходи. Скандалите за пари са втората най-честа причина за разводите. И караниците не са само когато не стигат, ами и когато са в изобилие.

Не една и две двойки са се разделили, понеже са се скарали за разпределението на домакинските задължения. Все още не са чак толкова редки българите, които смятат, че всякакво шетане вкъщи е работа единствено и само на жената. Така че и за това говорете.

4. Определете мястото на роднините

С внимателно проучване подразберете какво смята любимият ви за намесата на родителите и другите близки в семейните ви отношения. Измислете как да пробвате на практика достатъчно предварително дали вие издържате активността на неговите и дали той издържа активността на вашите роднини. Не една и две двойки са се разделили и заради намеса на свекървата или тъщата във връзката.

5. Поживейте под общ покрив

Колкото по-дълго, толкова по-реална представа за партньора си ще добиете. Ако нямате възможност да се съберете в собствено жилище или да си вземете квартира за повече време, намерете начин да сте някъде в домашна среда само двамата поне седмица. Психолозите твърдят, че след петия ден човек започва да се държи естествено и забравя да се старае да бъде такъв, какъвто не е.

Само и единствено когато живеете с някого, ще видите истинските му навици и ще проверите дали ги издържате. И не си въобразявайте, че ще можете съществено да ги промените.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар