Бозу тренира и мускулите, и походката

Бозу уредът е логичното продължение на фитнес топката. То е все едно срязано гумено кълбо с права стабилна основа

Това позволява да стъпвате отгоре и от двете страни. Така по различен начин натоварвате тялото, стягате мускулите и работите за развиване на равновесието. С бозу тренировките стойката ви става по-изправена, раменете – разтворени, а походката – енергична.

1. Сложете уреда с гумената страна нагоре и застанете на крачка пред него. Левия крак изнесете назад и подпрете пръсти на бозу. Хванете ръце пред гърди. Направете
дълбок клек до прави ъгли в коленете, като държите гърба прав. Изправете се и повторете по 10-15 пъти с всеки крак.

2. Сега стъпете върху уреда с почти събрани крака. Запазете равновесие, стегнете корема и направете клек, като изнасяте таза назад, а корпуса навеждате леко напред. Задръжте 1-2 секунди в крайната точка и се изправете. Повторете 8-12 пъти.

3. Обърнете уреда обратно – с гумената страна надолу. Стъпете отгоре и намерете стабилното си положение. Внимавайте да не паднете, в началото е трудно. Поставете ръце на тила с лакти встрани. Като се стараете да балансирате, повдигнете опънатия ляв крак максимално нагоре. Пръстите му трябва да са в контра шпиц. Върнете обратно и изпълнете същото с другия крак. Това е 1 повторение, направете 6-8.

4. Без да променяте положението на уреда, легнете върху него, така че да е под корема ви

Разтворете крака на ширината на раменете и подпрете пръсти стабилно на пода. Поставете ръце на тила с лакти встрани. От това положение повдигнете главата и гърдите и се усучете вдясно от талията. Задръжте така 1-2 секунди и се върнете обратно. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

5. Подпрете се на колене на бозуто и се отпуснете на опънати ръце на пода. Дланите трябва да са точно под раменете, коремът е стегнат, а гърбът – прав. Изнесете десния крак назад, до-като застане в една линия с корпуса. Едновременно с това протегнете лявата ръка напред. Стегнете корема и задръжте така 20-25 секунди. Върнете се обратно, починете и изпълнете същото противоравно.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар