Това е най-скъпият сандвич в света!

алкогард промоция

Тайната е, че се приготвя от изключително щастливи крави

Дори в Ню Йорк, град, известен с висококачественото си телешко месо, не можете да намерите толкова вкусен специалитет. Идва от Япония, това е сандвич с пържоли, който струва между 185 и 229 долара.

Това обаче не е обикновено говеждо и продажбата му под формата на сандвич започна през 2018 година. Според създателя се нарича Ozaki и идва от малка японска ферма. Според онези, които са го опитали – „топи се в устата ви и е ароматно мазно.“ Като цяло японското говеждо месо е по-богато и по-вкусно от останалото говеждо по света.

Това е „японска крава“ wagyu, която има четири породи в Япония и е станала синоним на качество. Накратко, сандвичът струва толкова много, защото има топ месо и ето как започна всичко.
Идеята идва от Мунехару Озаки, който поема ранчото със 100 глави от баща си в средата на 80-те години, само на 24 години. Говеждото идва от стадо от 1600 японски черни говеда, отглеждано в регион, известен най-вече с качеството на месото.

Започва да отглежда говеда по уникален начин, започвайки с напълно естествена диета. Това е специална храна, която е смес от 13 вида зърнени култури, която той е разработил в продължение на 20 години. Сместа включва ечемик, соя и пшеница и се приготвя за около два часа всеки ден.

Повечето топ крави се отглеждат 28 месеца преди да бъдат заклани. С напредването на възрастта животните са по-склонни да се заразят. Озаки, който избягва антибиотици и стероиди, отглежда говеда до 36 месеца, позволявайки на месото да развие по-дълбок вкус и мазнините да се усвоят по-добре в мускулите.

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар