Най-добрите рецепти за подмладяване и удължаване на живота от източната медицина

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Още от древността знахари, лекари, алхимици са търсели магическия еликсир на младостта, или както още е наричан – напитка на вечния живот


Чували сме още, че са наричани и жива вода, нектар на младостта и т.н. Към подобни напитки добавяли не само сокове от растения и билки, но и скъпоценни камъни и дори различни отрови. Особено напреднала в това отношение е източната медицина и някои от най-древните й рецепти са достигнали и до наши дни…

ТИБЕТСКА ВОДА

Поставете в стъклен съд планински кристал, розов кварц, опушен кварц, сердолик, аметист и кахолонг. Залейте с кипяща вода. Оставете на слънце за 10 часа. Получената вода пречиства и подмладява организма, повишава тонуса и предотвратява възникването на болести.

Пие се по 3 чаши всеки ден. Може да се използва и за компреси и разтривания, както и при изгаряне и порязване.

НАПИТКА НА ТИБЕТСКИТЕ МОНАСИ

Брезови пъпки, лайка и безсмъртниче се смесват в равни пропорции и се киснат във вряла вода. Отварата се прецежда и се добавя мед.

ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТТА (индийска рецепта)

В древноиндийската митология съществува легенда за войната между демони и богове за девет скъпоценни съкровища, едно от които е чесънът. Боговете побеждават, но в битката един от тях е ранен. Тогава знахарите приготвят еликсир от чесън, за да го лекуват.

Според рецептата се счукват две глави чесън и се варят в литър мляко. Получената отвара се оставя да кисне поне 1 час.

ДРЕВНОКИТАЙСКА РЕЦЕПТА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

В нея също се използва чесън. 350 г чесън се изчистват, измиват и се минават два пъти през месомелачка. Добавя се спирт (200 г) и се оставя да кисне 10 дни. След това се прецежда и след още три дни започва курсът на лечение.

В студено мляко (50 мл) се капва от настойката и се пие 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене. Спиртово-чесновият разтвор се добавя по схема: 1 капка при първия прием (сутрин), 2 капки – при втория (на обяд), 3 — при третия (вечерта), и така в течение на 5 дни, докато не достигнете до 15 капки вечерта на петия ден. На шестия ден сутринта се приема мляко с 15 капки настойка и започвате да намалявате по 1 капка. След пет дни (вечерта на десетия ден от лечението) достигате до 1 капка. След това добавяте в млякото по 25 капки на всеки прием и пиете, докато не свърши целият запас от настойката. Курсът се повтаря веднъж на пет години.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар