Фън-шуй компас за добър сън

Във фън-шуй се смята, че при сън главата ни трябва да обърната към едно от четирите лични благоприятни направления – желателно към най-доброто


А ако съпрузите спят заедно, се избира посоката, благоприятна за мъжа.

В западните магически традиции идеално е положението с глава на север. В този случай човек лежи по магнитните линии на земята. Tова способства за стабилност, спокойствие, благосъстояние, добро здраве и бързо изцеление от болести. Спейки с глава на север, ще имате спокоен и здрав сън, мир и покой в душата. На съпружеските двойки такова положение помага да почувстват
по-голяма интимност и привързаност.

Добре е да се спи и с глава на изток, следвайки естествения ход на небесните тела

От древността изтокът се асоциира с духовното начало. Той е средоточие на разума, менталните сили и свободата на духа. Освен това е лятната горещина такова положение позволява човек да усеща прохлада. Изтокът дарява силни амбиции и честолюбие, желание да ускорите хода на събитията. Енергията на изтока способства за началото на всяко дело, помага да се събудите сутрин бодри.

Сън с глава на запад носи любов, усилва чувствителността и творческите способности

Това е идеално положение за хора на изкуството, особено за художниците. Освен това западът усилва сексуалността и увеличава страстта. Затова направлението е добре да се използва за укрепване на отношенията с партньора. Ако спите с глава на запад, сънят ви ще се изпълни с удовлетворение от живота.

Направлението юг е подходящо за самотници, за хора, които с всички сили искат да получат известност и да се издигнат в кариерата

Югът дава енергия за разгръщане на всички дела на широк фронт. Но ако не спите добре, преживявате стрес или сте прекалено емоционални, в никакъв случай не бива да спите с глава на юг.

Североизтокът има груба и рязка енергия, която е подходяща за хората, които искат да намерят цел в живота си, да вземат важно решение. Това направление дарява боен дух. Но е съвършено неподходящо за хора, които искат да се отпуснат и да подобрят качеството на съня си.

Северозападът е подходящ за дълъг и дълбок сън

Тази енергия е благоприятна най-вече за зрелите и дори за възрастните хора, но не и за младите и безгрижните. Това направление помага да придобиете качествата на лидер и правилно да се разпоредите с отговорностите.

Сънят с глава на югоизток помага да се освободите от подсъзнателните си блокове и комплекси, да повишите креативността си. Направлението е много полезно за онези, които започват ново дело, както и за подобряване на отношенията в семейството и в службата. Енергията на югозапада е необходима за правилно оказване на помощ на други хора и придобиване на по-голяма прагматичност и приземеност.

Освен положението на човека в мястото за спане е извънредно важно и разположението на леглото. Правилната постановка може да осигури на обитателя на стаята успех и възможност за кариерен растеж. Ако леглото е разположено в съгласие с правилата на фън-шуй, местоположението му съединява благоприятните потоци на енергията ци, уравковесява и усилва течението й, като по този начин влияе положително на здравето и успехите на човека.

Да обобщим: ориентацията на леглото по посоките на света оказва следното въздействие

Посока север: способства за развитие на интуицията.

Посока североизток: помага в работата, свързана с експерименти и научни изследвания.

Посока изток: носи мирен и спокоен сън.

Посока югоизток: дава настойчивост и упоритост в работата.

Посока юг: осигурява добра репутация.

Посока югозапад: помага в любовните дела.

Посока запад: гарантира добро потомство.

Посока северозапад: носи успех в приятелството.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар