Телецът – спокоен, издръжлив и пестелив

промоции

Телецът е вторият знак в Зодиака, първият земен и първият устойчив знак. Отнася се към триадата на Земята


Дарява устойчивост и сила. Движението, което е характерно за него, е въртенето. Телецът е издръжлив и умее да пази тайна. Отличителна черта на знака е способността му към съхраняване и пестене. Това е най-сдържаният от всички устойчиви знаци.

Телецът има безпогрешна интуиция за финансови дела и търговия. Девизът му е „Здрав смисъл“. Знакът се отъждествява с навита на пръстен змия, символизираща огромния потенциал на скритата енергия.

Егоизмът на Телеца се проявява в определено скъперничество при решаването на материалните въпроси. Той трупа и съхранява наличното. Притежава неизчерпаемо трудолюбие във всичко, което засяга сферата на материалните интереси. И тъй като винаги му се струва, че парите не му стигат, с всички сили се опитва да ги запази.

Телецът проявява търпимост към другите: не се намесва в делата им и не понася намеса в своите

Не е лишен от състрадание, дава милостиня, чиито размери не могат да се сравняват със състоянието му. Остро чувствайки нуждата на околните, той предпочита да избягва непосредствените контакти с тях от страх да не пострада имуществото му вследствие на прекалената му любов към ближния. Това понякога го довежда до остри противоречия със самия себе си.

Телецът се стреми да получи всичко, което може да му достави наслада, и проявява разточителност в разкоша. В любовта също е способен на големи харчове. Не е аскет по рождение. Но познанията му за хората, които са емоционално оцветени, често го подвеждат. Понякога вследствие на неуместното си благодушие или прекалената си мудност може да изгуби всичко придобито.

Мъжете се отличават с ярко изразена сексуална потенция, склонни са към излишества и ексцеси

Макар че еротичното начало трудно се поддава на сублимация, определяща все пак е настоятелната потребност от създаване на семейство с цел продължаване на рода. В любовта охотно запазват вярност, но са ревниви. Понякога се превръщат в деспоти и тирани. Предпочитат да съвместяват еротичните преживявания с други видове наслаждения, особено с чревоугодие. За разлика от Везните, които се нуждаят от посредник за реализиране на еротичните си импулси, Телците са гастрономи, но с уговорката, че става дума за „орална еротика“ (скрито еротично преживяване, съпровождащо процеса на хранене). Зигмунд Фройд твърди, че оралната еротика е свойствена на децата. Злоупотребата с храна води до различни функционални разстройства, главно до образуване на камъни и пясък в бъбреците и жлъчката.

Химическото съединение, съответстващо на знака Телец, е натриевият сулфат, чийто дефицит или излишък в организма на родените под този знак може да доведе до нарушения в метаболизма. Вследствие на това могат да се развият заболявания на черния дроб, бъбреците, диабет, кожни проблеми.

За постигане на целите и изпълнение на желанията за Телеца са благоприятни камъните, свързани със Зодиакалното съзвездие, господстващо в момента на раждането му: ахат, карнеол, бял корал, всички бели прозрачни камъни. Камъните на противоположното му съзвездие (Скорпион) се намират в дисонанс с натурата му – топаз, аметист. Древните смятат, че най-щастлив талисман за Телеца през май и юни е ахатът.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар