Изхвърлете пижамата от гардероба си – това са 4 причини, поради които е добре да спите без нищо

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Помага на кожата, тонуса и самочувствието

Всички искаме да носим хубави пижами, които ни карат да се чувстваме комфортно, докато спим, но много изследователи казват, че е по-добре да спим без дрехи.
Такава смела промяна може да срещне психологически пречки, но тялото ви определено ще каже „благодаря“.

Какви са ползите от спането без дрехи?

Добро качество на съня

Всички последствията от поне една безсънна нощ. Дълбокият сън е не само гаранция за здравето, но и за доброто настроение. Увеличава работоспособността и дава енергия през целия ден, така че няма да изпитвате нужда да спите на всеки 10 минути. Когато спите голи, телесната ви температура спада – което подобрява качеството на вашия сън.

Чиста кожа

Ако имате акне по гърба, гърдите и други части на тялото, сънят голи ще ви помогне да се отървете от тях. Когато се въртите по време на сън, дразненето на кожата от тъканта се увеличава. В допълнение, себумът и бактериите остават върху тъканта и влизат в контакт с кожата ежедневно (особено ако рядко сменяте пижамата си).

Намален стрес

Стресът е страничен ефект от безсънните нощи и лошия сън, което нарушава нивата на кортизола в кръвта. Това намалява апетита, увеличава риска от развитие на сърдечни заболявания и депресия и намалява когнитивните способности. Здравословната почивка контролира нивата на кортизола, което помага на тялото да се справи по-добре със стреса.

По-голяма самоувереност

Спането без нищо повишава самочувствието ви и според статия на Forbes ви помага да печелите повече пари, защото добрата почивка развива съпротива срещу стреса и помага на креативното мислене.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар