През пубертета татковците на дъщери имат особено отговорна роля

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вие сте от модерните бащи и не ви спира сърцето при мисълта, че дъщеря ви – тийнейджърката, сигурно вече ще си има гадже


Сърцето ви само лекичко се свива. Е, баща на дете във всяка възраст си е работа 24 часа 7 дни в седмицата, но през пубертета татковците на дъщери имат особено отговорна роля.

Решили сте, че няма да проявявате ревност към избраника на своята принцеса, а даже ще опитате да се сприятелите с него. Много похвално, стига да не бяха опасенията ви, че може би той ще се окаже младеж, който не я заслужава. Наистина може, но това зависи и от вашето поведение. Често момичетата избират момчета, които приличат на бащите им. Та ако не искате дъщеря ви да се хване с някой грубиян, въздухар, лузър и т.н., много внимавайте как се държите вкъщи. Ако вие сте джентълмен, който не крещи, винаги проявява уважение към жените, прави комплименти, вероятността да избере простак е по-малка. Не е съвсем изключена, все пак може да се бунтува за нещо си и да си падне по ваш антипод, но сигурно ще е временно.

Не правете честата грешка да я пращате при майка й по въпроси, които ви се струват подходящи за обсъждане между жени

Оценете, че дъщерята ви се доверява, постарайте се да прескочите стеснителността си и да говорите дори на интимни теми. Щом пита вас, тя има нужда тъкмо от мъжка гледна точка. Опитайте се да й я дадете, като бъдете максимално обективни.

Съветът да не й казвате нищо, което не бихте казали на сина си, звучи ефектно, но не е съвсем верен. Да, не трябва да й набивате глупави полови стереотипи, да й говорите за „мъжки“ и „женски“ работи по принцип. Но нали от опит знаете, че в любовта има роли, определени от пола. Точно това трябва внимателно да обясните от своята мъжка гледна точка. Майка й ще го обясни от своята женска. Двете заедно ще са много ценни за момичето ви.

Най-важното е да уверите дъщеря си, че винаги може да разчита на вас – да сподели, да пита, да поиска помощ

Не бива да се срамува, каквото и да й се случва с нейното гадже. Особено пък ако има притеснения то ли е точният човек, защото не й харесва поведението му към нея. За нищо няма да я обвинявате и осъждате, защото сте й баща и я обичате. Просто цялото семейство ще обсъдите ситуацията и ще подскажете решение.

Забележете – ще подскажете, няма да наложите. Най-сигурният начин да скъсате връзката с дъщеря си задълго е да й забраните това гадже. Нали не сте забравили какво е първата любов.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар