Мъжете и жените не могат да бъдат просто приятели

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сигурно неведнъж сте чували, че не е възможно да съществува приятелство между мъж и жена


Това е една от темите, по повод която дори в спокойна компания може да се разгори пламенна дискусия. Защото всеки със сигурност има по някой „просто приятел“ или „просто приятелка“…

Опитът показва, че приятелските отношения между половете са не просто възможни, но и доста разпространени. Но изследванията предполагат, че в популярното твърдение има доза истина.

Според публикация в Journal of Social and Personal Relationships дори в условията на „просто приятелство“ с хетеросексуален представител на противоположния пол в такива отношения все пак е налице потенциална възможност за романтична любов. Авторите на изследването добавят, че дори ако не е очевидно, романтиката само чака удобен момент.

За да стане ясно доколко приятелски могат да бъдат „просто приятелските“ отношения между мъж и жена, в лаборатория са поканени 88 двойки студенти.

Важен момент в експеримента е пълната конфиденциалност

Нито един от приятелите, естествено, не трябва да узнае, че другият храни към него романтични чувства. За целта учените не просто уверяват участниците в своята дискретност, но и изискват и двамата приятели да се въздържат от обсъждане на експеримента до неговото приключване.

Анализът на отговорите, получени в частна беседа с всекиго от доброволците, показва, че мъжете много по-често са привлечени от своите приятелки, отколкото жените – от своите приятели. Освен това мъжете по-често мислят, че те самите привличат приятелките си. Господата са и по-склонни да действат в съответствие с тези погрешни съждения.

Жените, на свой ред, в повечето случаи не се досещат за романтичните чувства, които пораждат у своите приятели

Те смятат за очевидно, че щом те самите не изпитват нещо подобно, значи това е взаимно. Така че на мъжете им е особено трудно да бъдат „просто приятели“, тъй като мислено те винаги са готови приятелството в един момент да прерасне в нещо по-сериозно.

Интересното е, че в следващия подобен експеримент, в който 249 мъже и жени оценяват положителните и отрицателните страни на дружбата между половете, мъжете много по-често от дамите разглеждат „възможността за романтични отношения“ като определена изгода в това взаимодействие

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар