Ходенето пеша – безопасен начин за отслабване

Не само сваляте тегло, но отнема стреса, регулира кръвната захар

Ако искате да се приспособите и да отслабнете, а по някакъв начин все още не се упражнявате в група, има едно евтино, просто и гарантирано решение – ходенето. Това е чудесен начин да се движите, особено ако вашият начин на живот изисква много седене. Ходенето помага за изгаряне на калории, това е чудесен начин за намаляване на стреса. И по-малко стрес = по-малко тегло.

Ето още няколко „правила“ за ходене, за да постигнете желания от вас резултат:

– 15 000 стъпки на ден: Не се отклонявайте. Това е средната стойност, която трябва да покривате всеки ден. От момента, в който станете от леглото до следващото лягане. Въпреки че в началото може да изглежда много, ще забележите, че постепенно увеличавате броя на стъпките. Важно е да започнете. И е чудесно, че няма да усетите увеличаването на физическата активност, като когато започнете да спортувате във фитнеса.

– три пъти на ден в продължение на 20 минути: Това е рецептата за достигане на желания брой стъпки и отслабване. Освен това помага за регулиране на кръвната захар, което допълнително намалява нуждата от храна. Изследванията показват, че 20 минути три пъти на ден са далеч по-ефективни от 45 минути веднъж на ден. Това означава, че ходенето може да ви спести от следобедната дрямка след обяд, когато теглото се натрупва и нуждата от сладко се увеличава.

– Ходете нагоре три пъти седмично: Ходенето нагоре, което включва изкачване по стълби, помага за определяне на мускулите и за ускоряване на метаболизма ви. По този начин намалявате калориите дори когато седите на работа. Започнете да ходите нагоре три пъти седмично, след което постепенно увеличете „дозата“.

– бързи интервали на ходене: По време на разходката практикувайте едноминутни интервали с ускорено ходене. Това ще увеличи сърдечната честота и ще изгори повече калории. Постепенно увеличавайте интервала и продължителността на ритъма. И докато вървите бързо, движете ръцете си, така че да изгаряте повече калории, упражнявайте раменете и корема си.

– вмъкнете след упражнение: По време на почивките можете да правите 15-20 клякания, лицеви опори или стъпки.

– 1600 калории на ден: Колко калории трябва да приемате на ден, зависи от няколко фактора и е индивидуално, но според някои изследвания повечето жени, които губят тегло при ходене, поддържат прием от 1200 до 1600 калории, богати на протеини. Ако интензитетът ви при ходене е по-нисък, тогава вашата диета ще трябва да бъде по-строга, за да постигнете желания резултат. И обратно, ако увеличите физическата си активност, значи намалявате приема на калории.

– след дълго пътуване: За да увеличите броя на стъпките в ежедневните дейности (от дома до паркирането или отиването на работа и т.н.), извървете дългия път. Или сменете асансьора със стълби. Може да не ги усетите, но тези на пръв поглед малки и незабележими движения ще имат значение.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар