Как да мотивирате детето да завърши успешно учебната година от дома?

промоции

За финалната права на учебната година е нужна мобилизация. Особено сега, когато учениците се обучават у дома


За да мотивирате детето да учи през оставащите няколко седмици до края на учебната година, се налага да се включите по-активно. Започнете всеки ден да питате как вървят нещата в училище и предлагайте помощ. Например ако има да пише съчинение, заедно обсъдете плана, подберете източници. Разбира се, без вие да пишете вместо детето. Но след като съчинението е готово, непременно го прочетете. Така ще покажете, че се интересувате от неговите задачи.

Намерете време да учите заедно, ако синът или дъщеря ви има трудности по някой предмет

Това е начин да навакса и евентуални пропуски, направени по-рано през годината.

Старайте се правилно да оценявате знанията и постиженията на детето. Накарайте го да вярва в собствените сили. Не му създавайте усещането, че ако няма шестици по всичко, ще сте разочаровани от него. Но има ли шанс да повиши някоя оценка, мотивирайте го и му помогнете да се подготви.

Много деца в един или друг момент се учат по-зле от обичайното

Ако това се случи точно сега, не се паникьосвайте. Разберете причините и опитайте да ги отстраните. Помагайте и поощрявайте малкия ученик за всеки, дори мъничък успех. Децата също се учат от грешките си, ако им ги покажете и ги осъзнаят. Освен това се окуражават, когато виждат как със собствени усилия й със съдействието на родителите успяват да преодолеят трудностите.

Старайте се да бъдете пример като човек, който постоянно се учи

Разказвайте за своя ученически живот, като акцентирате на това, че в него също е имало тежки моменти. Обяснявайте как сте ги преодолели.

През цялото време детето трябва да се чувства спокойно и мотивирано. Това означава да не му създавате напрежение със заплахи, че ако получи примерно четворка по математика за годината, това ще е голям срам и няма да му купите нови маратонки.

Ако се очертават непреодолими до края на годината проблеми по някой предмет или предмети, обмислете, как може да се запълнят празнините в знанията. Разгледайте възможности за летни образователни лагери.

Обяснете на детето, че догодина ще трябва да положи повече труд, за да навакса, и че ще съдействате това да се случи.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар