Ето как да дадете кураж на приятел, потънал в черни мисли!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-добрият ти приятел е в лошо настроение. Изпитва любовно разочарование, провалил се е на изпит, страхува се, че няма да се справи с важно предизвикателство


Щом си сред най-близките му хора, не бива да го оставяш на мрачните мисли, а да опиташ да го окуражиш. Точно в такива моменти нуждата от приятел е най-голяма.

Щом предпочита да не общува с никого, можеш да зачетеш това негово желание за известно време. Но ако прекали със самотните страдания, трябва да го измъкнеш.

Напомни му, че не е сам

Няма ти да решаваш проблемите му вместо него, но си готов поне да съпреживееш емоциите му. Няма да му пречиш да тъгува. Но и няма нужда да изпитва чувство за вина, че е в лошо настроение, и да се затваря, а да не разваля и твоето настроение. Приятелите не са заедно само когато им е добре.

Кажи, че може да ти се довери за всичко

Насърчи го да говори и го слушай. Обясни, че като говори за чувствата и дилемите си пред теб, и той самият ще ги разбере по-добре.

Не прави грешката да повтаряш като латерна, че всичко ще се оправи. Този оптимизъм по-скоро дразни, а не успокоява. Ако иска да обсъждате различни варианти за изход от проблемите, съсредоточи се и участвай, доколкото можеш. Но внимавай със съветите – давай ги само ако ти ги поиска и само ако си сигурен в тях. Щом става дума за нещо сложно, по-добре дай идея с кой опитен човек да се консултирате.

Накарай приятеля си да направи списък с нещата, които обича

Това ще го отклони от потискащите мисли. А докато съставя списъка, ще установи, че в живота му има и радости.

Естествено, трябва да се опиташ да го развеселиш. Класиката е да излезте заедно в кафенето, на кино или дискотека. Най-добре да се съберете по-голяма компания от готини хора. Разговорите и купонът ще го отклонят от тягостните мисли.

Лошото му настроение надали ще бъде премахнато като с магическа пръчка, но ти се постарай да впрегнеш чувството си за хумор и често да го разсмиваш. Нищо не разведрява така, както някой виц, пък бил той и абсурден.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар