В много страни се появява „карантинна умора“

промоции

Дори най-дисциплинираните вече не издържат да си стоят вкъщи

Повечето страни вече са надхвърлили един месец с карантината и хората са изправени пред особено явление. Това, както го наричат психолозите, е „карантинна умора“.
Времето става все по-топло и приятно, много страни бавно и постепенно облекчават мерките си, а месец живот в домашен затвор им създава проблеми и хората все повече напускат домовете си.

Лей Джан, изследовател от Университета на Мериленд в САЩ, проведе проучване в Съединените щати, което показа, че през изминалата седмица американците изпитват „карантинна умора“, което на практика означава, че им е все по-трудно да останат у дома. И най-внимателните, които на практика не напускаха къщите си, сега излизат на по-дълги разходки, далеч от дома.

Това не е проблем, казва Лей, стига мерките за разстояние да продължат, но броят на случаите, особено на плажове и паркове, нараства и хората са напълно спокойни. В същото време много хора се сблъскват с съвсем различен проблем – как да обясните на другите, че не трябва да се приближават до вас?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар