Съвети и стратегии за организация на работещ домашен офис

промоции

Домашният ви офис може би е по-пълен от служебния. Вие и мъжът работите от вкъщи, децата взимат дистанционни уроци


Карантина заради проклетия коронавирус.

В тая задушевна обстановка внимавайте да не прекалите с най-любимото на жените – приказването. То е една от най-досадните за мъжете дамски особености. Ако не вярвате, погледнете в интернет колко вицове са съчинили за него.

Изглежда не е мит, че жените много обичат да споделят. Може би и вие имате навика да разказвате вечер на любимия за разни служебни проблеми и случки. Но сега много се пазете да не започнете веднага да го занимавате, нали работите вкъщи. Той не ви е колежката. А вероятно си има достатъчно свои служебни дела за вършене. Като му надувате главата, нищо чудно да ви отвърне нервно и да се скарате.

За тая женска особеност – многото говорене, са написани безброй теории в търсене на обяснение на какво се дължи

Общо взето, психолозите смятат, че т.нар. слаб пол се чувства по-силен, когато е дал достатъчно информация за себе си и е получил достатъчно сведения за другите. Това второто разкрива защо жените толкова обичат и да разпитват за всичко в най-малки подробности. Осведомеността им дава усещане на сигурност; неизвестността ги плаши.

Вероятно този стремеж идва от суровите праисторически времена, когато по-яките физически мъже са се справяли по-лесно с неочаквани предизвикателства. Жените са развили способността да трупат по всякакъв начин данни, за да се подготвят предварително.

Според някои специалисти говоренето е и начин за разтоварване на психиката, който жените използват повече, защото прагът им на издържливост е по-нисък в сравнение с мъжете.

Други казват, че споделянето е по необходимост, която идва от мъжка особеност. Понеже т.нар. силен пол има по-слаба интуиция, с хилядолетията жените са свикнали всичко да казват, за да са сигурни, че са правилно разбрани.

Всички експерти по човешки отношения признават, че споделянето е знак за близост и доверие. Чувствате се с някого на една вълна и тогава искате да му се разкриете. Искате и да научите повече за него. Така е с мнозинството хора, освен ако не страдат от логорея или възрастови изменения, предразполагащи към разказване на спомени.

Желанието за споделяне е всепризнат симптом за влюбване и един от стожерите на щастливата връзка

Жената се чувства половинка, когато партньорът й всичко знае за нея и тя всичко знае за него. А знак, че вече не се възприема като част от цялото, е, когато няма желание да разказва и да разпитва партньора си.

Дотук добре, но проблемът е, че са рядкост мъжете, които успяват да издържат Мара Подробната, разказваща или разпитваща. Повечето не искат да я обиждат, да я карат да се чувства неуважена и неразбрана, затова развиват способността да се изключват и от време на време механично да повтарят „Така ли“, „Да, да“. По-нервните и невъзпитани обаче дават знак, че им надува главата, с „Млъкни малко“.

Практичният съвет на психолозите е жените да помнят, първо, своята склонност към много говорене и, второ, нелюбовта на мъжете към излиянията на половинките си.

Да, споделянето е основа на здравата връзка

Нужен е откровен разговор винаги щом единият партньор почувства, че нещо го тревожи. Познайте кой по-често е този единият. Затова колкото по-рано установите поносимостта на другия – какъв му е пределът на интерес и споделяне, който може да издържи, толкова по-добре. После се старайте да не прекрачвате тази граница и ще си спестите конфликти.

Това е вярно по принцип, а в изолацията заради коронавируса означава да прибавите още няколко точки

Не заливайте любимия със служебните си проблеми, макар че сте на крачка от него, в домашния офис. Егоистично е да го въвличате в тях. С прекомерно споделяне изглеждате обсебени от себе си, а колкото и да ви обича, този мъж не бива да бъде принуден да се товари поне с професионалните ви дела.

Не го разпитвайте досадно подробно и за неговата работа, макар че се случва на крачка от вас. Проявете интерес, ако изглежда много развълнуван или ядосан, но не и настоятелност, ако не желае да говори. Проявете разбиране и когато има да върши нещо спешно, вместо да ви обяснява или да ви слуша.

Накратко, дръжте се така, сякаш сте в службата и всеки си гони собствените задачи.

Обяснете на децата положението

Вкъщи сте, но не сте в отпуска и трябва да работите. Не се знае колко дълго ще продължи, така че и най-малките се налага да свикнат на особения режим. Въздържайте се и да заливате семейството с всичката информация за ковид-19, която може би изпращат ваши приятелки и колежки или прочитате някъде. Положението е сериозно, всички се притесняват, но не се поддавайте на паника. Защото друга женска особеност, която с право или не много често се споменава, е склонността към преувеличение и драматизиране.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар