Табата – най-новото попълнение във фитнеса

промоции

Едно от най-новите попълнения във фитнес семейството е методът Табата


Струва си да го пробвате, но само ако сте готови да дадете всичко от себе си. Добрата новина е, че тренировката трае само 4 минути, при това задължително с почивки. Има и лоша, разбира се – хич няма да ви е лесно.

Табата е високо интензивен тренировъчен режим. Носи името на д-р Изуми Табата, който публикува изследванията си за постигнатите резултати още през 1996 г. Тайната е, че горенето на калории при натоварване с ниска и средна интензивност приключва в края на тренировка. При висока интензивност горенето продължава дълго, след като е завършило натоварването.

Правят се 8 серии от упражнения, като всяка е с продължителност 20 секунди. Между тях се почива по 10 секунди. За да получите максимален ефект, трябва да се стремите да направите колкото можете повече повторения в рамката на мини серията. Ако ви е лесно, добавете към упражненията тежести.

Основното правило при избора на упражнения е те да натоварват възможно най-голям брой мускули групи. Например да редувате клекове и напади с лицеви опори, планк и коремни преси. Така се добавя ефектът на интервалното натоварване – ту силово, ту аеробно. Важно е предварително да сте загрели с 6-8 минути аеробни упражнения. Правете Табата максимум 3-4 пъти седмично.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар