Продукти, които ви карат да се чувствате уморени

Имате малко енергия, изпитвате постоянна сънливост и не можете да се концентрирате? Не знаете как да си възвърнете жизнеността и радостта от живота?

Понякога умората може да бъде причинена от дехидратация. Основните симптоми на недостиг на течности в организма са загуба на концентрация и главоболие.

Може би се чувствате по този начин през известно време през деня: психически и физически изтощени без обяснение. Тази умора може да бъде свързана и с ежедневното хранене. Защото има някои храни, които могат да причинят умора у хората. По-долу можете да се запознаете с част от тези продукти, които могат да ви накарат да се чувствате по-уморени. Затова е добре да ги намалите или трайно да ги изключите от диетата си.

Храни, богати на захар

Храни с високо съдържание на захар не осигуряват енергия за организма, тъй както някои погрешно мислят. Всъщност, те изчерпват енергийните запаси на тялото, защото се метаболизират бързо. За процеса метаболизъм е необходимо голямо количество енергия, която трябва да бъде фокусирана върху други функции на тялото.

Вярно е, че захарта може да ни даде тласък на енергия, но последствията не са трайни и могат да бъдат контрапродуктивни.

Мазни храни

Яденето на храни с високо съдържание на мазнини също отнема много енергия, защото са трудно смилаеми. По правило те дават по-малко енергия, отколкото е необходимо за обработката им, затова причиняват усещане за тежест и умора веднага след употребата им.

Тежки храни

Някои тежки храни могат да причинят сънливост след като ги ядете. Сред тези продукти са:

– Ориз.
– Мляко, както и млечни продукти.
– Преработено месо.
– Бобови растения.
– Сладкиши.
– Пържени храни.

Трябва да регулираме приема им в съответствие с влиянието, което оказват върху всеки човек, тъй като всички ние усвояваме хранителните вещества по различни начини.

Кафе

Кофеинът произвежда енергично усещане и стимулира мозъка. Затова се използва като стимулант. Той може да активира и определени функции на тялото, когато се чувстваме сънливи. Но не бива да злоупотребяваме с него, защото твърде много кофеин може да причини безсъние. Това също води до хронично изтощение и невъзможност за възстановяване на активността на следващия ден.

Липса на хидратация

Усещането за умора може да бъде причинено и от липса на хидратация, ако не пиете достатъчно течности през деня. Ако се появи дехидратация, основните симптоми на този дефицит са липса на концентрация и главоболие. Трябва да се отбележи, че най-добрата течност за правилното функциониране на организма е адекватният прием на вода.

Продукти, които не са естествени

Яденето на големи количества храни, съдържащи активни химикали, може да промени естествения баланс на организма. Резултатът е умора и някои дългосрочни здравословни проблеми. Това е и основната причина, която ви кара да се чувствате по-уморени.

Бърза храна

Прекомерната консумация на бърза храна като хамбургери, хот-доги, пица и др. също причинява умора. Това има отрицателен ефект върху организма, който трябва да работи усилено, за да обработи тези храни. Резултатът е умора и липса на концентрация.

Съвети за премахване на чувството на умора

Консумацията на плодове и зеленчуци ни дава хранителни вещества, които зареждат тялото с повече енергия и усещане за благополучие.

Пълнозърнестите храни осигуряват енергия, особено ако са предпочитани в менюто за закуска.

АЛКАЗАКС БИО – за спешно алкализиране на организма! За повече енергия и здраве!

Хранителната добавка АЛКАЗАКС БИО – хранителна добавка за лесно и бързо алкализиране на организма
Натрупването на киселинни отпадъци в тялото допринася за предразположение към умора, кожни проблеми, мускулни и ставни болки и други хронични неразположения. Затова тялото се нуждае от рН-балансиращи буфери, за да се справи с излишните киселини.

АЛКАЗАКС БИО съдържа 8 от най-ефективните природни съставки за алкализиране на организма. Всички те са в оптималните дози за човека и действат синергично за възможно най-бърз ефект.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА АЛКАЗАКС БИО: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Орехите, бадемите и сусама са друг важен източник на енергия и са необходими за поддържане на бдителността при ежедневните ни дейности, както и за подобряване на концентрацията.

Поддържайте тялото си активно със разходки и упражнения през целия ден. Те трябва да бъдат съобразени според дневния ви работен график. Ако нямате време да посетите фитнес залата, тогава можете да направите леки тренировки. Например, изкачете се по стълбите, разходете се и дишайте чист въздух.

Поддържайте ума си активен, като четете и правите умствени упражнения.

Уверете се, че получавате адекватна почивка всяка вечер, опитайте се да създадете перфектната среда за заспиване и сън. Това ще облекчи умората и ще ви даде допълнителна енергия на следващия ден.

И накрая, здравословната диета осигурява на тялото ви хранителните вещества, необходими за нормалното му функциониране и благополучие през целия ден.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар