Прости съвети, които ще ви помогнат да се научите да говорите уверено

промоции

Умението за правилна комуникация е ключът към успеха


Ако искате да развиете ораторското си майсторство и да впечатлите колегите или началниците си, тогава прочетете внимателно тази статия.

Ще говорим за няколко трика, с помощта на които ще изглеждате по-уверени и убедителни за слушателите.

Какво трябва да се промени в речта ви, за да изглеждате самоуверени?

Оценете речта си, като я запишете на диктофон и ще разберете върху какво точно трябва да работите за по-голяма убеденост. Ако е трудно да оцените себе си, тогава помолете за помощ приятел или колега. На първо място, трябва да обърнете внимание на:

1. Интонацията, която често засяга възприемането на информация от слушателите. Например, ако интонацията е въпросителна в края на изречението, това ще намали доверието на аудиторията към вас.

2. Темп – ускореното темпо създава впечатление, че говорителят е нервен.

3. Сила на гласа – твърде силен или напротив тих глас се възприема от публиката с недоверие. Затова е необходимо да се говори малко по-силно от обикновено, но ясно, така че хората да чуят всяка изречена дума.

4. Звуците, запълващи паузите („добре”, „ъъъ”, „ааа”), пречат на слушателя да слуша говорещия.

5. Паразитните думи особено пречат на нормалното възприемане на речта от слушателите. За да разберете колко е добра речта, трябва да използвате помощта на външни лица, тъй като говорителят не винаги забелязва, че говори неправилно, прави дълги паузи или повтаря едно и също нещо.

Практика и само практика

Да се ​​научите да говорите по такъв начин, че да чувате аплодисментите дори и на най-придирчивата публика е възможно, ако тренирате редовно. Можете да практикувате дори в обикновени ежедневни ситуации, например:

– Когато разговаряте с колеги – не бива да се опитвате да изглеждате самоуверени. Нужно е просто да проведете спокоен разговор, който ще ви позволи да практикувате нови речеви умения без вълнение и страх;

– На среща, където трябва да предложите свои собствени идеи, е нужно да се опитате да говорите така, че вашата реч да бъде чута и разбрана;

– Когато коментирате работата на някой друг, говорете уверено и оценявайте уменията на служителя без да прекалявате с прилагателните;

Когато задавате въпроси на семинари, срещи или бизнес разговори, усъвършенствайте собствените си ораторски умения.

Какво друго е необходимо за повишаване на доверието?

1. Правилна стойка – гърбът трябва да е изправен, краката са разположени на широчина на раменете, а жестовете естествени, сякаш провеждате непринуден разговор.

2. Очен контакт със слушателите – достатъчно е да погледнете в очите на всеки събеседник за две или три секунди или ако разговаряте с един човек, можете да погледнете встрани за няколко секунди и след това отново да погледнете събеседника.

3. Език на тялото – когато говорите пред обществеността, не кръстосвайте краката си и не крийте ръцете си в джобовете, държате се естествено и без стрес.

Редовните тренировки ще ви помогнат да промените навиците си, основното е да имате търпение и да практикувате повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар