Ето 7 неща, за които никога не трябва да се извинявате

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Свикнали ли сте да се смятате за виновни? Ръсите извинения при всяка възможност? Ето 7 ситуации, при които изобщо не е необходимо да се извинявате


Хората, склонни към съпричастност, с фина душевност или просто интелигентни, са склонни да се извиняват на другите, дори когато това не е необходимо. Кога не се изисква да се извинявате на другите? Ето 7 неща, които трябва да знаете, за да успокоите съвестта си.

Когато няма нужда да се извинявате?

1. Грижа за себе си

От детството знаем, че „обществения интерес е по-висок от личния“, че мисленето за себе си е проява на егоизъм и т.н. За мнозина тези постулати се коренят в съзнанието за цял живот.

Вярно ли е, че естествената и логична грижа за себе си и собственото добро може да бъде нещо срамно и недостойно? Тук можете да си припомните елементарния инстинкт за самосъхранение. Ако човек не се интересуваше и не се тревожеше за себе си, той няма да оцелее в критични условия.

2. Естествено изразяване на емоции

Често мислим, че сълзите или смехът са нещо неприлично. Но човекът не е робот. А проявлението на емоциите не е някакъв порок. В крайна сметка имаме нервна система, която реагира на всички външни влияния. Ние сме надарени с психика и съзнание. Следователно, няма нищо срамно във факта, че живите емоции могат да бъдат изразени в съответните ситуации.

3. Прошка

Не всеки има способността да прощава. Да, на някого може да не е ясно, че сте помолили Бог за прошка или не сте отмъстили на друг за нещо, което е извършил. Слушайте сърцето си, а не тези около вас.

4. Вярвания

Човек със силни убеждения е уважаван. Особено, когато знае как да ги безстрашно и твърдо отстоява. Така че заслужава ли си да се извинявате за вашите принципи и нагласи? Всяко от нас има свои собствени. И естествено могат да се различават от тези на другите.

5. Различие

Кой каза, че трябва да сме еднакви, стандартни, като извадени от калъп? Странен човек изобщо не е лош. Много е подозрително, когато група хора гледа и разсъждава по един и същ начин. Ако не сте като всички останали, това не означава, че сте по-лоши от другите. Може би, напротив, вие сте по-добри. И няма от какво да се срамуваме. Но конформизмът ще трябва да се научи да се съпротивлява.

6. Как и с кого прекарвате свободното си време

Времето е нашето истинско богатство. То трябва да бъде защитено, правилно управлявано и да не се разхищава. Защо сме длъжни да изразходваме този ресурс, поглеждайки назад към мнението на непознати? Животът минава и заминава. И единственото, за което повечето от нас ще съжаляват в напреднала възраст, е, че пътувахме малко, работихме здраво и не отделяхме достатъчно време на приятели и роднини.

7. Провали

Това е фобия-шампион. Запознати ли сте със страха, че ще се опитате да направите нещо, няма да успеете и всички около вас ще ви присмиват? Този въображаем срам и спомените от него ще отрови живота ви и ще ви донесе много неприятни минути. Сега си представете: вие сте човек, който е направил нещо, но се е провалил. А друг дори се е страхувал дори да опита. И кой от вас трябва да се извини?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар