Кой е тайният враг на жената?

Кой според вас е този коварен враг? Дамската чанта е неразделен аксесоар и допълнение към осанката


Дамската чанта придружава жената в ежедневието и украсява нейния празничен тоалет. Но всеки модел чантата има правила за носенето му. Ако ги нарушите, можете да навредите на здравето си.

Никоя жена не може да си представи да напусне дома си без чанта. Чантата има специално значение за жената. Това е аксесоар, който допълва външния вид и го прави завършен. Чантата е и практично, функционално нещо.

Какво ли няма в чантата! Но се оказва, че чантата може да бъде наш враг и да нанася вреда всеки ден …

Вредни фактори, свързани с чантата

Тегло на чантата

Чантите с една или с две дълги дръжки обикновено се носят на рамото. И когато една жена постоянно носи доста обемни и тежки чанти на едно рамо, тя рискува да спечели изкривяване на стойката.

В резултат – възможна замаяност, повишено кръвно налягане, главоболие. И в този случай сколиозата (кривината на гръбначния стълб) не е далеч.

Най-голямото тегло на обикновена дамска чанта не трябва да надвишава 2 кг

Ако смятате, че теглото е повече от стандартната норма, просто прехвърлете част от съдържанието в найлонов плик. И равномерно разпределяте тежестта: на рамото е чантата, в противоположната ръка – торбата.

Как носите чантата?

Дръжките на модните тежки торби могат да притискат кръвоносни съдове на рамото, свързани с кръвоснабдяването на мозъка и нерви, разположени в шията и рамото.

Необходимо е да се редуват ръката или рамото, носещо чантата. Ако чантата е достатъчно тежка, каишката никога не трябва да е тънка. Колкото по-тънка е, толкова повече натиск оказва.

Стил на чанта

Чанти модели crossbody (каишка е прекарана през противоположното рамо) – са популярни, защото осигуряват удобство и безопасност на позата. Но такава чанта също не трябва да е тежка, в противен случай тя ще издърпа собственичката си напред и надолу.

Ако чантата е прехвърлена над ръката, тогава дръжките на завоя на лакътя могат да прищипват кръвоносните съдове, разположени в предмишницата.

В резултат на това може да се появи неприятно усещане за изтръпване в ръката. В крайни случаи дори хипертонична криза не е изключена.

Раницата обикновено се счита за най-сигурната чанта във всички отношения

Но в случай, че сте избрали този модел за себе си, има и препоръки.

Раницата не трябва да е безформена, трябва да има рамка, еластичен гръб, който позволява циркулация на въздуха. Каишките трябва да са широки, меки, регулируеми по дължина. Не избирайте чанта с тесни дълги каишки, висящи на ниво под долната част на гърба.

И още: смята се, че носенето на тежки чанти допринася за развитието на депресивно състояние при жените.

Погрижете се за здравето си , изберете чантата си с внимание към нашите препоръки. И, разбира се, изберете чанта не само въз основа на практическите й ползи, но и за душата. В крайна сметка това е основен елемент от вашия силует и аксесоар, незаменим в ежедневния и празничен живот.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар