7 лечебни растения: Какво помага при болка в ставите?

Има много болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарствени растения, които могат да се използват при болка в ставите

Тези лековити билки са особено ефективни за облекчаване на ставни заболявания.

Например, с тях може да успокоите болки в долната част на гърба, артрит, ревматизъм, ишиас.

И така, ето 7 лечебни растения:

Арника

Арниката е средство за лечение на заболявания на мускулите или ставите, натъртвания, деформации или навяхвания. Може да се използва за облекчаване на болки в долната част на гърба, както и при артрит и ревматизъм. Често се включва в мехлеми и различни масла.

Черен оман

Смачкайте пресни листа, за да получите паста и нанесете под формата на лечебна лапа при навяхвания, синини и язви. Може да се използва и в сметана или мацерирано масло. Мацерирано масло се прави като в него се слага намачкан цвят или листа от лечебното растение. По подобен начин се приготвя лечебното масло с невен, което е много популярно.

Целина

Детоксикиращите и противовъзпалителните семена на целината могат да бъдат полезно и ефективно лечение за подагра, ревматизъм и артрит. Смесете равни части целина с бяла върба и приемайте три пъти на ден в продължение на няколко седмици като отвара или тинктура.

болка в ставите

Целината помага при болка в ставите

Розмарин

Стимулира кръвообращението и осигурява усещане за топлина и комфорт в мускулите и ставите. Разредете етерично масло от розмарин с малко базово масло (бадемово например) и разтрийте зоните, които ви болят. Особено подходящо е за мускули; разтривайте мускулите си с етерично масло от розмарин преди и след тренировката.

Жълт кантарион

Поради своите аналгетични и противовъзпалителни свойства, той е много подходящ за третиране на зони с изобилие от нервни окончания. Например стъпала или колене. Лек масаж с мацерирано масло с жълт кантарион за лечение на болки в долната част на гърба, ишиас и невралгия ще помогне да намерите облекчение и да станете отново мобилни.

Бяла върба

Анестезираща и противовъзпалителна, бялата върба намалява болката като аспирин. Особено полезна е при лечението на мускулни или ставни болки, артрит, невралгия и ишиас. Приемайте под формата на отвара или тинктура в комбинация с други подходящи билки.

Източник: floraprice.ru

Артромин

АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар