Дефицитът на сън ускорява стареенето

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Липсата на сън влошава настроението и работата, отслабва имунитета, увеличава риска от инсулти, депресия и дори има връзка с някои онкологични заболявания


Знайте нормата!

За да се чувства добре, средностатистическият човек трябва да спи средно 7-8 часа. Това правило обаче изобщо не е универсално. Необходимостта от сън се определя генетично и варира от 4 до 12 часа. Разговорно, хората с ниска нужда от сън се наричат ​​късоспали, с високи – дългоспали.

С възрастта нуждата от сън може да се промени както нагоре, така и надолу. Но незначително – колебанията обикновено не надвишават 1-2 часа. Така че твърдението, че възрастните хора се нуждаят от много по-малко сън от младите хора, не е нищо повече от заблуда. Друго нещо е, че с течение на годините се натрупват различни заболявания, които могат да бъдат придружени от безсъние, появяват се хронични болки и дискомфорт, които също не допринасят за здравия сън.

Въпреки това, младите хора често страдат от невъзможността да заспят

Понякога безсънието създава усещане за пълна липса на сън. Сънят на човек става повърхностен, има често събуждане и се спи на пресекулки. Пациент с безсъние може да се събужда 20, 30 пъти на нощ и всяко събуждане идва в съзнанието му, но интервалите на сън между тези събуждания изпадат от паметта. В резултат на това изглежда, че изобщо не е имало сън. Всъщност, имало е, но с много лошо качество, тъй като изобщо е невъзможно да спи – след три нощи, прекарани без сън, човек напълно губи правоспособността си.

Има 100 причини за това

Безсънието може да продължи няколко нощи, а може и десетилетия. Разграничете острата и хроничната му форма: острото безсъние трае до 3 месеца, хроничното – по-дълго.

В този случай безсънието може да бъде симптом на някакво физическо или психическо разстройство и може да бъде независимо заболяване.

Симптомът безсъние има повече от 100 причини. Това може да бъде нарушение на режима (работа на смени, чести промени на часовите зони), заболяване на щитовидната жлеза, заболявания на нервната система, значителен дефицит на витамини и минерали, тревожно-депресивно разстройство, менопауза, синдром на обструктивна сънна апнея и много други.

НЕВРОХЕЛТ ще направи сънят по-дълъг и здрав и ще сложи край на честите нощни събуждания.

Благодарение на уникалната комбинация от лечебни гъби, НЕВРОХЕЛТ ще даде здраве на нервната ви система. И това няма да се отрази само на съня, а и на възможността да посрещате утрото бодри и отпочинали, което ще сложи край на хроничната умора, стреса, депресията и честите невротични сривове.

НЕВРОХЕЛТ е хранителна добавка, която съдържа комплекс от Шийтаке – (Lentinula edodes), Херициум (Hericium Erinaceus), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum). Това са 4 адаптогенни гъби, като най-голяма полза за здравето на нервната система и мозъка има гъбата Лъвска грива – Херициум (Hericium Erinaceus).

Хранителната добавка НЕВРОХЕЛТ допринася за здрава нервна система, препоръчва се след инсулт, при Паркинсон.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

ОЩЕ за НЕВРОХЕЛТ може да прочетете ТУК

Що се отнася до безсънието, болестта, като правило, се развива в резултат на стрес и след известно време се фиксира в независимо нарушение. В резултат причината може дълго да я няма, но безсънието остава. Това разстройство се нарича хронично неорганично безсъние.

Хроничното безсъние се подкрепя от три основни фактора:

– Определени грешки, които човек допуска в опит да си помогне: приемане на хапчета за сън, полагане на усилия да заспи, късно ставане, дневен сън.

– Фиксирани условни рефлекси към лош сън (страх да не заспите, рефлекс „легло = безсъние“).

– Напрегнато емоционално състояние: прекомерна фиксация върху проблема със съня, нервност, безпокойство.

Да толерирате безсънието и да чакате проблема да се разреши, не си струва. Колкото по-дълго отлагате лечението, толкова повече нарушения на съня се фиксират, така че не отлагайте посещението при лекаря.

За да се установи причината за безсънието и да предпише лечение, ще трябва да се подложите на преглед. На първо място, полисомнографията е нощно изследване на съня. 18 сензора записват физиологични параметри през цялата нощ, определят етапите на съня, дихателните параметри, сърдечната активност и съдържанието на кислород в кръвта. Освен това обикновено се предписват редица изследвания и тестове (за да се определи функцията на щитовидната жлеза, метаболизма на желязото), ако е необходимо, се извършва ЯМР на мозъка.

Проверете сами!

Имате безсъние, ако:

– Не можете да заспите за 30 минути или повече, след като си легнете.
– Събуждате се няколко пъти през нощта и след всяко събуждане ви е трудно да заспите, а като цяло нощното събуждане продължава повече от половин час.
– Събуждате се половин час или по-рано, преди алармата да звъни и не можете да заспите отново.
– Заспивате добре и се събуждате навреме, но сънят не освежава и през целия ден се чувствате летаргични и сънливи.

Понякога тези симптоми се срещат в комбинация, но дори един симптом е достатъчен за диагностициране на безсъние.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар