Нитратите в зеленчуците – по-вредни от глутена в пшеницата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички съветват да се употребяват колкото се може повече плодове и зеленчуци

нитратите

Има ли спасение от нитратите в плодовете и зеленчуците

Те помагат да се намали нивото на холестерина в кръвта, доставят нужните витамини, подобряват работата на червата, запазват фигурата. Но не трябва да забравяме, че съдържат и опасни за здравето елементи – нитрати. Как да постъпим?

Невъзможно е да се отгледа реколта без никакви нитрати, тъй като азотът (наравно с калия и фосфора) е необходим за растежа на растенията. Но въпросът е в количеството. Нитратите са соли на азотната киселина и неизменна- съставна част на клетъчния сок на плодовете и зеленчуците. Къде е опасността?

Първо, ако нитратите са в големи количества, може да възникне метхемоглобиния (замяна на част от хемоглобина в кръвта с безполезния метхемоглобин) и в резултат се стига до кислороден глад, водещ до заболявалия на централната нервна система, черния дроб, бъбреците, дихателните пътища. Второ, попадайки в организма, нитратите преминават в нитрити, а те – в нитрозамини и нитрозамиди. Именно те са най-канцерогенните съединения и честа причина за рак на стомаха. Но особено опасна е тази нитратна продукция за бременни, кърмещи майки и малки деца (защитният противонитратен механизъм се формира едва към едногодишна възраст).

За да неутрализирате вредните последици от нитратите в плодовете и зеленчуците, започнете спешно да алкализирате организма си.

Тъй като няма гаранция, че зеленчуците и плодовете, които консумирате, са идеално чисти, поръчайте и започнете прием на хранителната добавка АЛКАЗАКС БИО.

АЛКАЗАКС БИО засилва и подпомага оздравителните процеси на организма, дори когато битката изглежда непосилна!

АЛКАЗАКС БИО съдържа 8 от най-ефективните природни съставки за алкализиране на организма. Всички те са в оптималните дози за човека и действат синергично за възможно най-бърз ефект.

Няколко курса на алкализиране с АЛКАЗАКС БИО са достатъчни, за да неутрализират всички вреди за здравето, които нитратните плодове и зеленчуци могат да причинят.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА АЛКАЗАКС БИО: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Повече за АЛКАЗАКС БИО може да прочетете ТУК

В зеленчуковата продукция нитратите се разполагат неравномерно и това зависи от вида и сорта на зеленчуците

Най-много „отровни вещества“ се крият в листните зеленчуци, особено в белокочанното зеле (в дебелите жили и кочана)

Има много нитрати и в кореноплодите, особено в морковите, в пъпешите, краставиците, тиквите, дините.

Отрежете на моркова горната(позеленяла) част и „мустачето“ на 1,5 – 2 см; при кореноплодите цвекло, ряпа и др.. отрязвайте върха и корена също на 1-1,5 см; от зелето сваляйте горните листа, изрязвайте кочана и дебелите жили.

Зелето може да се обезвреди и като се изрежат едрите жили и листата се накиснат за 1 – 2 часа, след което водата се излива и отново се накисват в прясна вода. След това още веднъж за цяла нощ – в нова вода.

Белете краставиците, тиквичките и отрязвайте частите, които са близо до плодоноса

При динята и пъпеша да не се яде меката част близо до самата кора.

Накисвайте магданоз, копър, целина и други зеленила в студена вода за 3 часа.

Предназначените за варене зеленчуци (моркови, цвекло, картофи) нарежете на парчета и залейте с вода за 1 – 2 часа, след това излейте водата и варете в нова. Образувалата се зеленчукова отвара да не се използва за супа, защото в нея преминават нитратите от зеленчуците. Изливайте я гореща, тъй като с времето нитратите от бульона отново попадат в зеленчуците.

Яжте лимони, портокали, мандарини, а през лятото касис и цариградско грозде (богати на аскорбинова киселина), приемайте аптечен витамин С, чиято употреба намалява вредата от въздействието на нитратите върху организма.

Когато купувате зеленчуци, избирайте плодове и кореноплоди със среден размер – в най-едрите и най-дребните нитратите са много повече.

Не се увличайте от ранната парникова продукция (тя съдържа особено много нитрати), изчакайте сезонното, масово навлизане на зеленчуците и плодовете. Особено вредни са парниковите продукти за малките деца. Използвайте само прясно приготвени сокове, тъй като при съхраняване дори в хладилник нитратите преминават в опасните нитрити.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар