Стресът прави жените по-дебели от мъжете

промоции

Мащабно изследване на шведски учени откри, че стресът в службата се отразява по различен начин върху килограмите на жените и на мъжете

Стресът се отразява по-неблагоприятно на жените

Учените от Университета на Гьотеборг са анализирали данните за 3800 души, обхванати от продължително национално здравно изследване. Резултатите показали, че за 10, а след това и за 20 години повече жени отколкото мъже натрупват килограми от стрес.

Стресът освобождава хормона кортизол, който благоприятства натрупването на мазнини около кръста. Жените са по-засегнати от стреса от мъжете, защото те често съчетават служебните задължения с по-голямо натоварване в домакинството, е едно от обясненията на учените.

Освен това жените напълняват от стрес, защото се демотивират да спортуват или не им остава време. В допълнение те често и се успокояват с храна. Подобен ефект по-рядко се наблюдава при мъжете.

Изследването е установило, че жените, които трудно се справят със задълженията си, през годините са увеличили теглото си с около 20% повече в сравнение с тези, които смятат, че имат лесна работа.

Германско проучване обаче дава надежда, че има много лесен начин дамите да намалят напрежението в службата и вкъщи – със саксия жасмин.

Ароматът на жасмина е толкова благотворен за опънатите нерви, колкото са и хапчетата. Лабораторните тестове, направени от химици от университета в Бохум, показват, че той значително успокоява. Сканиране на мозъка засича, че химикалът, наречен GABA, който се съдържа в човешкото тяло и отпуска нервните клетки, засилва действието си, когато се вдишват уханните молекули на жасмина. Те преминават от дробовете в кръвта и започват да влияят благотворно на нервната система със сила, сравнима с тази на много успокоителни.

НЕВРОХЕЛТ е хранителна добавка, която не просто връща здравето на нервните клетки.

Благодарение на лечебната сила на китайските гъби НЕВРОХЕЛТ ще ви спести всички неприятни усложнения, свързани със стреса. Освен че ще подобри съня, НЕВРОХЕЛТ ще се справи и с паническите атаки и неврозите, които са провокирани от напрегнатото ежедневие в службата и у дома.

Неврохелт – чудото за нервната система

НЕВРОХЕЛТ не просто подпомага нервната система да се справя с ежедневния стрес. В състава му влиза лечебната гъба Лъвска грива, която има силата да подпомага възстановяването на хората, които са претърпели инсулт.

Още за НЕВРОХЕЛТ може да прочетете ТУК

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

При опитите учените са използвали жасминово масло, а не цвете. Ароматните молекули на маслото достигали директно до региони в мозъка, които контролират емоциите.

Проф. Ханс Хат, ръководител на проучването, заявява, че тези данни могат да бъдат приети като научно потвърждение на ароматерапията. Молекулите на жасмина могат да се окажат изключително ефективни в борбата със стреса, безсънието, предменструалния синдром, депресията, раздразнителността.

Древните гърци и египтяни са познавали ароматерапията и са я прилагали широко за лечение

Жасинът е бил сред най-силните ухания и неслучайно името му на древноперсийски език означава дар от бога.

Другият научен съвет е да плачете, за да намалите стреса. Изразът „Поплачи си да ти олекне“ е породен от вековен опит, неотдавна потвърден с изследвания.

Плачът е и емоционален, и физически процес. Чрез сълзите се изхвърлят токсини от организма. При стрес тялото произвежда хормони, които излизат именно чрез сълзите.

При изследвания е открито, че това, което тече от очите след стрес, е различно от онова, което е вследствие на рефлекс. Ако сълзите потичат, за да защитят ириса от прах, те са богати на вода. Другият вид сълзи съдържат протеини, които се свързват с хормони и токсини, идващи именно когато има високи нива на стрес.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар