Без махмурлук и болки в корема: Съвети за хапване и пийване по време на парти

Как да улучим едновременно два заека: и да си похапнем от душа, и да изглеждаме главозамайващо, запазили фигурата си

Ето как да бъдете красиви и във форма след парти или купон

Как да се задържим във форма сред висококалорийните кулинарни шедьоври?

Никога не отивайте на гости гладни, дори й да сте сигурни, че ще ви посрещнат с разкошни ястия

Така няма да изпитате непреодолимото желание да ометете всичко през първите пет минути. Затова в деня преди празника обезателно хапнете зеленчукова супа, риба, извара, плодове или
йогурт – нещо леко и едновременно с това заемащо значителен обем в стомаха ви.

Ако се опасявате, че празничното похапване ще повлече след себе си дрехи с два размера по-широки, смело поканете гостите… у дома. Първо, грижите по приготовленията няма да ви дадат възможност да наддадете и грам. Второ — процесът на приготвяне на разнообразните блюда отчасти ще снижи апетита ви. Трето – по време на купона няма да имате достатъчно време, за да погълнете по-голямо количество от трапезата.

Кощунствено ще бъде обаче по време на празник или парти да се лишите от малък Бейлис или чаша шампанско. Заложете на второто, тъй като е много по-ниско калорийно от останалите напитки и коктейли. Пийте го на малки глътки и не добавяйте вода. Съществува пряка зависимост, че колкото повече пием алкохол, толкова повече вода е необходима на организма. В този случай на следващия ден не само ще ви мъчи тежък махмурлук, но и кожата ви ще е в плачевно състояние.

При подготовката на менюто избягвайте прекалено калорийните продукти. Отлична алтернатива е рибата. Не й отстъпват и морските дарове – скариди, миди, калмари, но без прекалено много майонеза и сосове. Вместо това се погрижете на масата да има повече зеленчуци, тъй като в тяхно присъствие животинските белтъчини се преработват по-бързо.

Ако сте на „шведска маса”, погрижете се по-често да сядате: когато стоите и разговаряте, не можете да контролирате количеството на погълнатата храна. В седнало положение обемът й се намалява с една четвърт.

Още преди купона си обещайте колко порции ще си разрешите – това ще ви даде усещането, че нещата са под контрол

При това се старайте да се храните бавно, така че вкусовите рецептори да възприемат целия букет от усещания. Наслаждавайте се на блюдото, бавно вдишвайки аромата му, любувайте се на оформлението му. Така не само по-бързо ще утолите глада и ще получите огромно удоволствие от храната, но и ще бъдете в съответстващо на празника разположение на духа.

Друга хитрост, която не позволява да „ометете” всичко наведнъж, е двадесет минути, преди да седнете на масата, да изпиете чаша обикновена или минерална вода, която можете да замените и с билков чай. Водата тушира апетита и по този начин ще погълнете по-малко от планираното.

Дори да сте на гости при най-добрите си приятели, не се чувствайте задължени да изядете всичко в чинията си

Най-добрият подход е да опитвате от всичко по малко. А ако нещо не ви харесва, не го яжте – в краен случай, за да не обидите никого, кажете, че сте на диета (това е толкова модерно днес, че ще ви разберат без излишни въпроси).

Танцувайте много, произнасяйте остроумни тостове, изобщо – усмихвайте се, веселете се, общувайте. И тогава храната и напитките ще престанат да са център на вашето внимание и причина за главоболие през следващите дни.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар