Имате проблеми с киселините? Яжте тези храни и всичко ще е наред

Ако често имате киселини, чай от лайка или мента трябва да помогне. Избягвайте дъвки без захар, тъй като допълнителните подсладители в тях могат да причинят газове, подуване и дразнене.

Това са 8-те храни, които чувствителният стомах понася страхотно:

Кисело мляко
Обикновеното неподсладено кисело мляко е добро за спазми и мазнини, но неговите пробиотици също помагат за предотвратяване на диария. Чрез киселото мляко ние въвеждаме здравословни бактерии, които също намаляват стомашната болка.


Ябълков оцет
Ябълковият оцет може да премахне храносмилателните проблеми в случай на недостиг на киселина в стомаха и тъй като е достатъчно концентриран, смесете една супена или две супени лъжици с топла вода и добавете малко мед. Ябълковият оцет съдържа също витамин В и С.

Ориз
Оризът е храна, която се усвоява лесно и увеличава усвояването на течностите. Оризът, в случай на диария, може да върне изпражненията в норма и помага за облекчаване на стомашния дискомфорт благодарение на нишестето, което се „лепи“ към стомашната лигавица.
Джинджифил
Джинджифилът може да помогне в случай на повръщане или гадене. Сложете един джинджифил във вряща вода и оставете да престои няколко минути. Разбира се, можете да си купите и чай от джинджифил.

Сок от алое
Алое вера е растение, което се използва за облекчаване на изгаряния, но е добро и при стомашни киселини и други храносмилателни разстройства. Сокът от алое също отделя токсините от тялото, но внимавайте, че може да действа и като слабително, в зависимост от количеството, което консумирате.

Банан
Този плод е добър за неспокоен стомах и нормализиране на изпражненията при диария. Бананът съдържа и калий, който е много полезен, ако не можете да ядете поради проблемите.

Анасон
Анасонът има висока концентрация на антиоксиданти и работи чудесно, ако имате проблеми с газовете. Просто яжте половин чаена лъжичка семена от анасон или хапнете пресен анасон, ако страдате от подуване на корема.

Сухари
Почти няма смисъл да споменаваме сухара, защото почти цялата тази храна е в списъка с храни, които помагат за премахване на храносмилателните проблеми. Намажете сухара със сладко и такава храна няма да разстрои стомаха и все пак ще осигури на организма необходимите въглехидрати.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар