Доказано: Редовният секс води до по-добро здраве

алкогард промоция

Сексуалният живот влияе много повече на нашето щастие и здраве, отколкото знаем. Той не приключва в спалнята, а влияе на качеството на живота ни като цяло. Хората, които не се радват на редовен секс, често попадат в депресивно настроение и ако дезориентацията е по-често срещана, има вероятност да настъпи сериозна депресия.

Редовният и качествен секс също е свързан със здравето на сърцето. Колкото повече човек е активен в сексуалния живот, толкова по-малка е вероятността от сърдечен удар.

Качественият и редовен секс също подобряват качеството на съня, тъй като хормоните, които се освобождават по време и след секса, действат успокоително, така че потъвате по-бързо в сън.

Сексът е свързан с увереност в себе си, така че ако няма достатъчно секс в живота, много вероятно е да нямате достатъчно самочувствие. Също така, хората, които имат редовен сексуален живот, са много по-ефективни по време на работа. С помощта на хормоните, отделяни по време на секс, е по-лесно да се постигне концентрация и следователно по-голяма ефективност на работата. Тези, които нямат редовен секс, концентрацията им е на много по-ниско ниво.

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар