Обичаш него, мразиш работата му…

Да, той е перфектният мъж… с най-кошмарната работа обаче. Да се каже, че го ревнуваш от нея, е малко. Защото той нонстоп говори за нея, закъснява ти заради нея, изнервя се поради нея, извинява се с нея и се съсипва пак заради нея. Как да не бес-не-еш всеки път, когато тя се намесва в иначе перфектната ви връзка? Скъпа, повярвай, няма смисъл. Има подход, който ще ти свърши далеч по-добра работа, съветва в априлския си брой сп. „Glamour”.

КОГАТО РАБОТАТА МУ Е АДСКИ НАТОВАРЕНА

Разбира се, винаги можеш да го причакаш на прага – след като пак се връща към 21:30 заради извънреден проект! – да му опреш точилката в челото и да го накараш да избира: тя или ти. И то след като в последните два часа си му звъннала има-няма десетина пъти в офиса, „Само да чуя каааак си, миииличко! Кога ще си дойдеееш?“ и си му мрънкала, че ти е скучно сама. Преди време една приятелка направи точно това и резултатът беше, цитирам, „скандале гранде“. Той й беше казал, че работи не за удоволствие, а за да изкарва пари, които тя да ходи да пилее в мола. И ако тя била по-отговорна, no-зряла и по-малко егоист, нямало да мисли само за себе си и да гледа само своята изгода… и прочее приказки в тоя дух, които накрая я бяха разплакали. Тъжно, но и разбираемо.

Атаката е най-добрата защита. Ако тя не го беше притиснала до стената с ултиматума, който сам по себе си не е особено умен, и не го беше обвинила, че е вечно уморен, станал е супер раздразнителен и нещата в спалнята им нямат нищо общо с преди (това е било баш по мазола), той нямаше да заеме отбранителна позиция и да реагира така остро.

Далеч по-умно е да започнеш този раз­говор за изясняване, когато той е отпочинал и спокоен. И в него да избяг­ваш абсолютно всякакви обвинения – най-лесно ще го направиш, като заб­равиш за изреченията с „ти“ и използ­ваш изречения с „аз“. „Чувствам се зле“, „имам чувството, че ме пренебрегваш непрекъснато“, „боли ме, защото усещам, че не съм ти толкова важна“, „депресира ме, че не ме искаш като преди“… Не можеш да решиш неговите проблеми, но можеш да му покажеш, че те влияят негативно и върху теб. Когато му покажеш колко много ти липсва и колко отчаяно се нуждаеш от него, със сигурност ще го разтопиш и ще го накараш да поиска да ти се реваншира.

Спести му Щеше ми се да беше банкер“ и го замени с „Вярно, че бюджетьт ни е тьничьк”, но nak сме си ОК”.

КОГАТО РАБОТАТА МУ Е НИСКОПЛАТЕНА

Не е нужно да си му казала в прав текст: „Ти не изкарваш сносни пари!’ Достатъчно е да му разкажеш в детайли как Мими е посрещнала последния Свети Валентин във Венеция, защото „гаджето й я изненадало, били в страхоооотен хотел, с романтична разходка в гондола, ееех!“. Или как Петя си е записала детето в частен колеж, „ама то там не е за нормални хора, а само за богоизбрани. Така е, някои могат да си позволят най-доброто“. Или да му се нацупиии, че не иска да отидете на спа уикенд. Или че не дава да си купите последния модел пералня със сушилня – „Е, да, ти не переш, нали?“. Или да си направите дете. Със същия успех можеше директно да му кажеш в очите, че е некадърен и не може да ти осигури усещане за стабилност, сигурност и щастие.

Знаеш, че мъжете се отъждествяват с работата и заплатата си и констатацията, че не изкарва достатъчно, си е директен удар под кръста. Това е сигурен начин да сравниш самочувствието му със земята, да го обидиш и ядосаш дълготрайно, ако не и фатално. Толкова ли държиш да го причиниш на съществото, което обичаш повече от всичко на света? „Би било добре да имахме повечко пари, но аз те обичам и това е нещото, което има най- голямо значение.“ Ако изказванията ти следват тази линия, не просто ще погалиш егото му, но и ще му покажеш нещо адски важно – че си с него заради самия него, а не заради портфейла му. Едва след това можеш да отвориш темата „чудя се как да си докараме повече финанси, за да можем да си позволяваме повече неща“. Ако обаче принципно смяташ, че мъжът е длъжен да се грижи за теб, то се запитай директно: „Дали ми е по-важно да имам повече пари, или да съм с този мъж?“ И преди да си отговориш, моля те, си припомни, че пари както се печелят, така се и губят.

КОГАТО РАБОТАТА МУ Е СКУЧНА

Имаш чувството, че ако чуеш още една история от света на дънните платки и видеокартите, ще получиш необратими мозъчни дефекти. Или още по-лошо – в отчаян опит да направиш така, че да заговорите за друго, ще изтърсиш: „Мило, защо не ми разкажеш пак за казармата?…“ Впрочем да… майтапа настрана, получава се точно като с разказите от казармата. В момента, в който се отвори Тази Тема, имаш чувството, че по-скоро доброволно ще си излееш течен парафин в ушите и ще ги запушиш навеки, отколкото да чуеш още веднъж термини и обяснения, които не ти говорят абсолютно нищо. И никога няма да ти проговорят – не за друго, а защото и сто живота да живееш, пак няма да успееш да проумееш красотата на паскал и предизвикателството в не знам си кой ерър. Аха да отвориш уста и да му го кажеш и… изведнъж си даваш сметка, че докато си му изреждала поне половин час извънземните претенции и реалните дадености на клиентките, минали през фризьорския ти салон днес, на него най-вероятно също му е идвало да грабне парафина.

Спести му Уффф, kak може това да ти е инте­ресно ще умра от отегчение и го замени с „Радвам се, че ти е толкова забавно. Човек трябва да обича това, с koemo се зани­мава“

В този случай помага само едно. Въведи правило, ако ще се говори за офиса след приключване на официалното работно време, то ще е в рамките на 30 минути. И вместо да му обясняваш как според теб работата му е тъпа (което със сигурност няма да го направи щастлив), похвали ентусиазма му., и започни да разказваш за новия филм, който всички цитират, и е много добра идея да отидете да видите. А след това, обещаваш, ще го наградиш с вечеря и специален десерт.

Две нива в нашите взаимоотношения:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар