10 грешки в макиажа

В желанието си да постигнат бляскава външност много жени прекаляват с грима или изглеждат смешни със зле подбрани цветове и оформление. Ето кои са най-често допусканите фалове и вариантите да ги избегнете

1. Лице като маска:
Много жени използват плътна кремообразна основа, която създава матов слой върху лицето. Но кожата се омазнява най-вече около устата, затова използвайте течен и прозрачен фон дьо тен и премахвайте излишъка около брадичката.

2. Руж като на клоун:
Прекалено ярките кръгове около скулите създават впечатление, че сте си поиграли с грима на мама. Препоръчваме ви прозрачни кремообразни ружове, които се нанасят с леки кръгообразни движения.

3. Прекалено много пудра:
Повечето жени се страхуват от блясъка и затова прекаляват с пудрата. Блясъкът подмладява, но както вече обяснихме, ако е умерен. А пудра нана­сяйте само върху носа и брадичката. Ще блокирате омазняването с козметични тампони или кърпички. Друга възмож­ност е да използвате четка-химикалка, която изглажда оптически кожата и прикрива дребните несъвършенства.

4. Размазана очна линия:
С напред­ването на деня клепачите се омазняват леко и очната линия се разтича. За да предотвратите този ефект, винаги използвайте водоустойчиви продукти.

5. Очертани устни
В никакъв случай не използвайте ярък молив, за да очертаете линия­та на устните, защото c времето червилото или гланцът се заличават постепенно, но очертаната линия остава. Използвайте молив в светъл нюанс, близък до цвета на кожата.

6. Ефект „светофар“:
Блясъкът е модерен, но в прекале­но количество е излишен Момичета, поставяйте бля­сък най-много на три места едновременно- на дъгите под веждите, устните и върха на скулите.

7. Силно изскубани вежди:
Важно напомняне: тънките дъги на Памела Андерсън от „Спасители на плажа“ останaxa в миналия век. Според последните тенденции веждите са обемни и добре очертани, затова внимавайте с пропорциите.

8. Кукленски цветове:
Бляскавите розови червила вече са демоде, приятен спомен от старите филми, но сега ги извадете от козметичния си несесер. Ако искате, експериментирайте с ярки цветове, но изключете блясъка.

9. Сплъстени мигли:
На козметичния пазар има огромен избор от спирали за дължина, обем, плътност, красиви извивки… Изберете една и не прекалявайте с пластовете. Позволете си втори слой във външните ъгли.

10. „Изцапано“ лице:
Не нанасяйте бронзираща пудра по цялото лице – ако пре­калите, ще изглеждате като изцапани, а не бронзирани. Нанесете пудра върху „стратегическите места” – слепоочията, скулите и върха на носа. Така изглежда сякаш-слънцето, а не четката са оставили следи там.

 

 

Тенденции в гримовете пролет – лято 2012

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар