Всичко, което трябва да знаем за дневния крем – 2

Искаме ко­жата ни да е едновременно мека, стегна­та, блестяща и хидратирана – има ли чудо­дейно сред­ство, което да осигури всичко това? Кое е вярно и кое не за дневния крем?

част 1

Не е подходящ при акне

► Невярно

Акнето не пречи на употре­бата на дневен хидратантен крем. Ако имате само няколко пъпки, използвайте специ­фични продукти, богати на витамин ВЗ или РР и на цинк против възпалението. На опа­ковката трябва да пише: „под­ходящ за кожа с акне“ или „за проблемна, мазна кожа“. Ако пораженията са по-сериозни, обърнете се към дерматолог, който ще предпише лечебен крем за нанасяне вечер.

Съвет на дерматолога: По­търсете информация в аптеката, където се продава меди­цинска козметика на базата на лечебни термални води.

Може да предпази от замърсения въздух

► Вярно

Замърсителите (автомобил­ни газове, пушек, метални частички) се задържат върху епидермиса и произвеждат свободни радикали, които са оксиданти. Токсините се натрупват и задушават клет­ките. Тенът бързо помръква, кожата губи влага и старее. Под въздействие на мръсния въздух тя може да стане по-суха, по-мазна или чувстви­телна. Ако живеете в голям град, търсете специални кре­мове, които създават бариера пред вредните частички във въздуха.

Съвет на дерматолога: Бо­гатите на витамин С кремове имат антиоксидантно въз­действие, като едновременно с това хидратират кожата.

Добре е да се сменя с друг от време на време

► Вярно и невярно

Ако кожата е все още млада и няма особени проблеми, може спокойно да се употребява един и същи класически хидратантен крем. В случай обаче, че използвате крем против бръчки, за стягане на овала на лицето или против петна, добре е да го сменяте на 3-4 месеца. По този начин се раз­нообразява снабдяването на кожата с различни активни вещества.

Съвет на дерматолога: Най- подходящият момент да опи­тате нов крем е при смяната на сезоните.

Има кремове против стрес…

► Вярно

Идеалната формула при умора и напрежение е крем, обогатен с витамини А, С и Е. Честа със­тавка е селенът, който се бори с клетъчното стареене.

Съвет на дерматолога: Към ос­новния крем добавете околоочен против сенки и торбички под очите. Тези специфични продукти стимулират микрокръвообращението. Прила­гайте ги сутрин и вечер.

…и за пушачки

► Вярно

Тютюнът променя релефа на епидермиса и нарушава ес­тествения блясък на кожата. Съставките на цигарения дим обезсилват дейността на ензи­мите, участващи в обновява­нето на клетките. Така кожата на пушачката става по-плътна и грапава, прекалено суха или прекалено мазна. Кремовете с плодова киселина ще върнат свежестта й със своето ексфолиращо действие. Но най- добре е да спрете да пушите, разбира се.

Съвет на дерматолога: Зало­жете и на кремовете с витамин С – аскорбиновата кисели­на въздейства трайно върху бръчките.

продължение…

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар