Всичко, което трябва да знаем за дневния крем

Искаме ко­жата ни да е едновременно мека, стегна­та, блестяща и хидратирана – има ли чудо­дейно сред­ство, което да осигури всичко това? Кое е вярно и кое не за дневния крем?

Върху нормална и смесена кожа може да се слага всякакъв крем?

► Невярно

Нормалната кожа се нуждае от крем с лека, флуидна текстура. При смесената кожа със сухи и мазни участъци има две ре­шения: крем за смесена кожа или едновременна употреба на два продукта – един за мазна и един за суха кожа, като се внимава с нанасянето им в съответните зони.

Съвет на дерматолога: Лека­та текстура позволява кожата да бъде достатъчно овлажне­на, без да не бъдат „задушени“ порите. (Вижте още за кожните проблеми и какво съветват лекарите)

С дневния крем се започва отрано?

► Вярно

Още през пубертета се появя­ват проблемите на кожата – тя става по-мазна, зачервява се, появява се акне. Необходим е специален дневен крем с антисеборейни и антисептич­ни свойства. При липсата на такива симптоми, дневният крем става необходимост едва след 18-20 годишна-възраст. Тогава кожата може да запо­чне да се изсушава и е нужно да бъде хидратирана всяка сутрин.

Съвет на дерматолога: За да се предпазим от щетите на времето, можем да изберем крем, съдържащ антиоксиданти и молекули, стимули­ращи колагена.

Той винаги трябва да е хидратантен

► Вярно

Това е неговата основна функция. Кожата ни произвежда вода, която постоянно се изпа­рява. Ролята на дневния крем е да й помогне да задържи влагата и да я поддържа „сочна” и еластична, като в същото време предпазва от замърсения въздух и вредните слън­чеви лъчи.

Съвет на дерматолога: За да бъде напълно ефикасен, кре­мът трябва да се нанася върху идеално почистена кожа.

Подхранващ и хидратантен е едно и също

► Невярно

Подхранващият крем овлажнява кожата, но обратното невинаги е вярно. Той съдържа мазни елементи и е предназ­начен за много сухата кожа, на която носи комфорт и мекота. Подхранващият крем често е обогатен с витамини и есенциални мастни киселини като Омега 3.

Съвет на дерматолога: Бла­гоприятно действие имат про­дуктите на базата на масло от карите, което е изключително подхранващо, бързо попива и се понася отлично от кожата.

Най-важен е комфор­тът на кожата

► Вярно и невярно

Кремът се избира преди всичко според типа на кожата. Ком­фортът идва от способността за разнасяне и проникване. След това е важно кремът да не „дърпа“ кожата и да не я ос­тавя да блести и лепне.

Съвет на дерматолога: Из­бирайте кремове с антиоксиданти, които пречат на замърсяванията от околната среда да проникнат в кожата.

продължение…

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар