Тайните на сексуално задоволените двойки

Прочети златните правила за горещи изживявания под завивките!

Попитахме няколко щастливи двойки как поддържат вълнуващ сексуалния си живот. Ето какво ни споделиха те, и как можеш да приложиш опита им в собствената си спалня.

Правят секс по разписание
Какво? Да оградиш дата в календара и да напишеш, че тогава ще правите секс? „Да, точно така!“ – е отговорът на много двойки, доволни от сексуалния си живот. Може би ще възразиш, че това е най-добрият начин да убиеш желани­ето, но има хора, които няма да са съгласни с теб. „Насрочването на секс ликвидира всички извинения, които евен­туално бих използвала, ако ми бъде предложен ненадейно от мъжа ми, като например, че съм изтощена от работа или че трябва да приготвям децата за следващия ден“, споделя Мариана, омъжена от две години, но с цели три деца под 10-годишна възраст. За двойки, които са отдавна заедно, насрочването на дата за секс води до по-качествено изживяване и съответно до по-пълноценен интимен живот, твър­дят и сексолозите. Така че, вместо да мислиш, че ка­лендарният секс е лишен от романтика, опитай се да го приемеш като вид дълга любовна игра.

Заключват вратата на спалнята
„Това действие е задължи­телно в домове с деца“, споделя Емилия, женена и с две деца. Дори в случай, че спалнята няма ключ, трябва ясно да поставиш граници пред малчуганите. Разбира се, най-добре и най-спокойно е когато се убедиш, че наистина са заспали дълбоко. Но дори и да са будни, те трябва да бъдат науче­ни, че в спалнята на родителите им се влиза само с предварително почукване на вратата и след изрично разреше­ние отвътре.

Усвоили са до съвърше- нство бързия секс
Всяка връзка премина­ва през критични фази на интимните отноше­ния. Един от примерите е периода непосредстве­но след раждането на дете – тогава времето и енергията сякаш никога не достигат. Повечето от двойките, поддържащи добър и качествен секс дори през тези трудни времена, са усвоили до съвършенство практику­ването на бързия секс, тъй като в тази ситуация той е удовлетворителен и за двамата партньори. Ако в миналото си из­бягвала този секс, защото си имала нужда от дълга предварителна игра, за да се настроиш, стигнеш ли до ситуацията да имаш малко дете у дома, ще трябва да се опиташ да преминеш бързо на тази вълна. Не се страхувай да фантазираш – какво по- хубаво от това предвари­телно да режисираш едни 15 минути за собствено удоволствие, след което да ги споделиш с партньора ри по най-добрия начин.

Експериментират
Бъди отворена към раз­лични начини да се изразиш сексуално. Рутината не трябва да присъства в отношенията ви. Няма по-досадно нещо от това да правите секс винаги в една и съща поза (ми­сионерската), на едно и също място (в спалнята, разбира се), по едно и също време (обикновено преди сън). Най лесно е да разнообразиш мястото – в дневната, на пода, под душа. Или пък да е някъде извън къщата. Много двойки споделят, че най-страхотният им секс се е получил, кога­то са го правили извън собствения си дом.

Общуват помежду си
Някои твърдят, че добри­ят им интимен живот се дължи освен на силното сексуално привличане и на факта, че комуники­рат отлично помежду си. При по-дългите връзки добрата комуни­кация дори излиза на първо място в определен момент. Няма друг начин да разбереш какво иска партньорът ти, от какво има нужда, какво му харесва или пък от какво се при­теснява. Недей да предполагаш – пи­тай и споделяй. С изненада ще разбереш, че за неща, които ти приемаш по един на­чин, той може да има съвсем различна гледна точка. Дългите разговори запази за времето, пре­карано извън спалнята. А по време на секс можеш да му разкриеш нежно какво точно ти доставя удоволствие.

Избягват отказите и извиненията
Много от причините, ко­ито при повечето двойки се използват, за да от­каже единият партньор интимност на другия, (главобол, стрес, умора, скандали), служат като повод за секс на други двойки. Сексът успокоява болката, понижава ни­вата на стрес, осигурява по-качествен сън и моти­вира хората да се справят по-лесно с проблемите и трудностите. Е, как­во чакаш още? Какъв по-приятен начин да се отървеш от главоболието и стреса, прогонвайки ги с един от най-доказали- те се методи? Чувстваш се уморена? Накарай любимия да си легнете по-рано! Нямаш време? Е, хайде, все можеш да отложиш някое домашно задължение. Най-лошо е, когато някой от партньо­рите ползва тези извине­ния, без фактически да е уморен или да го боли глава. Добре е в такъв случай, ако държите на връзката си, да поговори­те честно помежду си и ако се налага, да посетите терапевт.

Вярват един на друг
Страхотният секс се явява като естест­вено продължение на хармоничните ви отношения извън спалнята. За да е до­бър сексът помежду ви, важно условие е да имаш доверие на партньора си, както и той на теб. Това доверие и чувството на взаимност се гра­дят извън спалнята. Защо си мислиш, че ако обидиш по няка­къв начин любимия си през деня, той ще гори от желание да пробва нещо ново и вълнуващо с теб вечерта в спалнята? Знай, че една двой­ка трябва да работи упорито, за да изгра­ди взаимно доверие и комфорт. Изслушва­нето и разбирането са най-важните фактори в този случай. Почув­ствате ли се веднъж свързани в едно цяло с партньора си – ще се изненадаш как сексуалния ви живот ще стане още по-вълнуващ.

Грижат се за здравето си и за външния си вид
Със сигурност полагането на грижи за Външния вид под­държа във форма както теб, така и партньора ти. Но ти не го правиш с единствената цел да „напълниш очите на мъжа до себе си. Сама знаеш, че грижейки се за себе си, ти самата се чувстваш по-добре. Не само това – либидото ти в голяма степен зависи от телесното ти здраве. Така че – винаги намирай време да правиш това, което те кара да се чувстваш самоуверена и секси. Партньорът ти със сигурност ще го забележи.

 

 

Секс + Любов – Актуалните отговори на 9 въпроса, които вечно ни затрудняват

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар