Как да си направите сами захарни плодове за украса на торти и сладкиши

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

За целта е нужно да се подберат здрави и добре узрели цитрусови плодове, които се измиват и се нарязват на късчета


Подготвените късчета се пускат в сиропа. Той кипва, ври 15 минути, след това се оставя да престои заедно с плодовете 12 часа.

Обикновено това се повтаря 3 пъти, но за различните продукти продължителността на обработката може да е различна. Всичко зависи от сочността и твърдостта на плодовете и зеленчуците. Ако например динята или пъпешът са много добре узрели, за да ги озахарите, не съкращавайте времето им за варенето в сиропа, дори да ви се струват много сочни. От варенето те само ще подобрят още повече вкусовите си качества.

Някои майстори сладкари съветват първоначално да приготвите по-слабо концентриран базов захарен сироп, който постепенно да сгъстявате с напредване на процеса на озахаряване. Този начин на приготвяне изисква повече време.

За 500 г плодове базовият сироп се приготвя от 250 г фина кристална захар и 300 мл вода, които се варят заедно 2-3 минути. След това към този сироп се прибавят още 440 г захар. В базовия сироп плодовете се накисват, поставени предварително в цедка, и се оставят за 24 часа. Отцеждат се в цедката. В сиропа се добавят 60 г захар, кипва се, ври 1 минута, дръпва се от котлона и плодовете пак се накисват с цедката за 24 часа. Това се повтаря през следващите три дни. На 6-ия ден, след като плодовете се отцедят, в сиропа се добавят 100 г захар и се кипва.

Плодовете се изсипват в него и се оставят да къкрят 3 минути. Дръпва се от огъня и се оставя за 48 часа. Това се повтаря още веднъж. После плодовете се отцеждат за последен път и се подреждат върху фина решетка, за да се изсушат.

Сушене

След приключване на варенето в сиропа продуктите се слагат за 6-7 часа в цедка или върху решетка, за да се оттече сиропът. После резенчетата се преместват върху дървена дъска и се оставят да съхнат 3-4 дни, като периодично се обръщат, за да се сушат равномерно. Някои кулинари завършват сушенето в съвсем слаба фурна, но най-добре захаросаните плодове и зеленчуци се сушат на чист въздух, при слабо течение.

Готовите плодове може леко да се посипят със ситна кристална захар, пудра захар и ванилия. Съхраняват се в плътно затворен стъклен буркан, за да запазят дълго своята мекота и свежест.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар