Усмихни се пак!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

…и пак, и пак, и пак! На следващите страници сме подбрали изпитани трикове за презареждане с добро настроение. Опитай ги всичките по няколко пъти и гарантирано ще се почувстваш по-щастлива – по всяко време на годината и денонощието!

Мислила ли си някога, че щас­тието е въпрос на избор? При това избор, който зави­си от самата теб? Според резултатите от новатор­ското проучване на Соня Любомирски, про­фесор по психология в Калифорнийския уни­верситет, 50% от способността ни да се чувстваме щастливи зависи от генните ни заложби, някакви си мижави 10% – от реал­ните обстоятелства в живота ни… А цели 40% се определят от собственото ни пове­дение! Накратко – можем да контролира­ме колко добро е настроението ни, стига да искаме! Не знаем за теб, но ние със сигурност искаме, затова чевръсто препитахме няколко специалисти за най-добрите „стратегии за щастие“ и неза­висимо дали имаш само минута, цял час или цял ден, нашият списък с 33 преки пътища към усмивката ще те вдъхнови!

АКО ИМАШ…една минута

Преструвай се. „Дори да ти е криво, насили се да се усмихнеш. Когато лицевите ти мус­кули оформят усмивка, те пращат сигнал на мозъка ти, че всичко е наред, дори да не е. Веднага ще се почувстваш по-добре!“, казва Джанет Плант, автор на книгата Your Life In Your Hands.

Смени плочата. Ако нещо те е ядосало и се уловиш, че продължаваш да се „самонавиваш“ часове след конкретната случка, натисни Stop веднага! Влез в You Tube и си пусни смеш­но клипче или пък прочети някой виц. Важно е да пресечеш потока на негативните мисли и да продължиш с деня си.

Хапни си ядки. Богатите на калций бадеми помагат да прогониш тревожността, а селенът в бразилските орехи е естествен подобрител на настроението. Орехите пък съдържат омега-3 мастни киселини, които се борят с депресията.

Изправи се! „Когато седиш изправена, се чувстваш по-уверена и авторитетна. Както и в случая с усмивката, мозъкът ти бива под- лъган да вярва, че всичко е под контрол“, каз­ва психологът Ричард Пети.

Мисли на скорост. Ускореното мислене помага да мобилизираш ума си и да се разсееш от факта, че в момента си кисела. Остави всичко за 60 секунди и си набележи топ 10 на пътешествията и ваканциите, които искаш да осъществиш през следващите няколко години. Усмивката неусетно ще се плъзне по лицето ти!

Изпий чаша вода. Когато работиш твър­де концентрирано, се дехидратираш. Вода­та помага да възстановиш енергийните си нива. Пък и разходката до чешмата/магазина/ машината за вода ще те ободри!

Погледни в огледалото и разтрий слепоо­чията и бузите си с пръсти. Ще стимулираш кръвообращението в главата си и ще засияеш.

Направи комплимент. Ако колега е свър­шил добра работа, похвали го. Ако новата прическа на приятелка й стои супер, кажи й! Те веднага ще ти отвърнат с нещо хубаво и ще удвоят позитивната ти енергия.

АКО ИМАШ…пет минути

Направи 10 дълбоки клякания. Това уско­рява метаболизма и веднага повишава настро­ението, уверява холивудският треньор Гунар Петерсон. „Ако го правиш всеки ден, след две седмици ще започнеш да забелязваш ефекта върху бедрата и дупето си!“

Намери своята тайна рецепта. „Ако денят ми не се развива много добре, скривам се в тоалетната и подскачам няколко пъти, фръцкам се, разтърсвам цялото си тяло, под­ритвам, пуля очи, плезя се и пляскам с ръце, въобще, правя маймунджилъци. Просто за малко се превръщам в дете от детската градина и това ми действа страшно освобождава­що. Ако само колегите ми знаеха какви ги вър­ша „на закрити врати“!“ , И. P., служител в дър­жавната администрация.

Спри да мечтаеш за печалба от тотото! В допитване сред 792 забогатели хора повече от половината признават, че парите не са ги направили по-щастливи, а 1/3 от милионерите сред тях се оплакват, че всъщност богатство­то създава повече проблеми, отколкото разре­шава.

Сложи си червено червило. „Не е възможно да си унила и да носиш червено червило едновременно – казва франсоа Нарс, креативен директор на козметичната марка Nars. – Алените устни те принуждават да бъдеш очарователна.“

Флиртувай с някого! Може да е готиният касиер в Onda, приятел във фейсбук и дори… собственото ти гадже! Чуждото внимание прогонва потиснатостта като нищо друго!

Хапни си ягоди. Тези чудни плодове съдържат фолиева киселина, която увеличава производството на „щастливия хормон“ серотонин и те държи далеч от депресията.

Откажи се от съмнителен малък навик. От следобедния си шоколад, чашата вино в повече на вечеря… Предизвикай самата себе си и опитай да не се поддаваш на изкушението цяла седмица. Всеки ден ще преживяваш малък триумф на волята и ще се чувстваш горда от себе си.

Диииииииишай! „Правилното дишане ни кара да се чувстваме спокойни и е много важно за изгарянето на мазнините – казва д-р Либи Уивър, автор на книгата Accidentally Overweight. – Затвори очи и вдишай, като издуеш корема си и го свиеш при издишването. Сега си пред­стави как любимия ти cвят нежно се е просму­кал във въздуха около теб и продължи да вдиш­ваш и да издишваш бавно, поемайки този цвят в тялото си.“

продължение…

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар