Не иска да учи? Ето как да накарате детето да заляга над учебниците!

промоции

Всеки уважаващ себе си тийн може да изнамери 1001 причини защо не му се учи


На повечето вероятно вие като опитни хора и мъдри родители може да изнамерите достоен отговор и да дадете отпор. Но има един въпрос, който доста ще ви затрудни.

Това сега защо да го уча, пита той и ви показва някакъв урок по математика, формулата в който е пълна тайна за вас. Забравили сте я и все някак живеете без нея. Думата „хатихумаюн“ ви звучи смътно познато, но чак като по-разлистите историята, правите връзка между султанския ферман и българското Възраждане.

Не иде да си признаете, че не знаете нито формулата и хатихумаюна, нито имате представа защо наистина някой е решил, че трябва гимназистът да ги запомни. Може лицемерно да кажете „Ами научи го това, може да ти потрябва „. Но по-честно е да отвърнете „Ами защото трябва да завършиш гимназия, да изкараш добра оценка и да влезеш в добър университет“. После да въздъхнете и да си поговорите с тийна за неизбежностите на живота. Той е такъв, жесток. Много често се налага човек да прави неща, в които не вижда особен смисъл. Но са необходими заради негова по-голяма цел. И може тази цел да е да изкара пари, за
да издържа семейството си. Звучи цинично, но тя, истината понякога е такава, цинична. Веднага след това превключете на позитивното.

Полагането на усилия никога не е безсмислено

Например онази формула му помага да решава задачи или да види причинно-следствената връзка между Хатихумаюна и българската църковна независимост, а така развива ума си. Добре развитият ум е нужен във всяка професия. И да, приличните оценки по математика и история ще му помогнат да влезе в мечтаната специалност в престижен университет, а това е шанс после цял живот да работи онова, което му харесва, и по-рядко да прави неприятни неща. Не пречи да кажете и клишето, че на човек, който обича работата си, тя не тежи.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар