Как да накарате инатливия пубер да си вдига телефона?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Надали ще намерите честни майка и баща, които да ви кажат, че по време на пубертета на техните деца се разминават съвсем без глупости


По-опитните ще ви посъветват да приемете неизбежността им, да стиснете зъби и да изтърпите, оптимистично мислейки, че като дойде 20+ (дано не чак 30+), ще си ги припомняте с усмивка.

Всеки тийн е ярка индивидуалност и постоянният му стремеж е да бъде все по-ярка. Поради това обобщенията са опасни, нека не прекаляваме с тях, казват психолозите. Но все пак някои глупости са като епидемия, която не подминава почти никого. Единствената ви родителска превантивна мярка е да се подготвите, че ще се случат, и да опитате да намалите последствията за собственото си здраве.

Не си вдига телефона

Купили сте му от скъпите смартфони, за да имате винаги връзка с него по всякаквите начини, които позволяват технологиите. А тийнът не отговаря, когато звъните или пишете. Първите веднъж-дваш изпадате в паника, че нещо му се е случило. Пиете хачета, слагате мокри кърпи на челото, докато скъпоценната ви рожба благоволи да се обади или да се прибере. Сервира ви глупаво обяснение – не чул, не видял, батерията паднала, нямало покритие, тъпото приложение блокирало и т.н.

После започвате да си давате сметка, че повод за паника няма, ако не броите този, че тийнът може би се покрива нарочно. Не с цел да ви опъва нервите, ами да ви демонстрира самостоятелност. На вас ви изглежда едно и също, но няма смисъл да зациклите в търсене на причинно-следствени връзки. Договорете се, че ще му звъните веднъж на ден, той да каже в колко според програмата си.

Вероятно ще започне редовно да ви отговаря

Е, може би с половин уста, ако се случи още да е с приятелите си. Но проявете разбиране – публично да се демонстрира независимост от родителите в тази възраст е голяма ценност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар