Предсказание: силата на времето влияе на гаданието

Предсказание е видение за бъдещето по научно и логически непостижим път и предаването на тези сведения на други хора


То се дава като вече готова или вероятностна програма. И това винаги е една от причините за критиките от страна на воинстващите ортодокси, настояващи за обяснения и обоснования, каквито предсказателят не може да даде. Той разбира се, ще каже, че „така са се паднали“ руните или картите, кафеената утайка в чашата или разположението на небесните тела. Но това едва ли ще е достатъчно убедително за човек, смятащ се за материалист.

Гадатели и предсказатели действително надникват в бъдещето. Но как да го обяснят?

Нали се смята, че прогнозата е правилна, ако се знаят всички условия, които я предшестват. Върху това са базирани ловенето естествени закони и правила, които имат статистически вероятен характер. Например две по две е четири, а камъкът, хвърлен нагоре, неизбежно ще падне. Но в обичайния живот невинаги може да се постигне такава точна ситуация.

Да вземем например времето, върху което влияят стотици известни и неизвестни фактори, които самите се намират в също такова неустойчиво равновесие

Това обстоятелство може да се сравни с балансирането на молив, поставен върху острие. Напълно невъзможно е да се каже на коя страна ще падне той. А за да бъде изваден от равновесие моливът, са достатъчни нищожни сили, които имат не физически, а по-скоро сигнален характер.

Тази ситуация американският изследовател Едуард Нортън Лоренц формулира като ефект на пеперудата

Според него пеперудата, която маха с крилца в Съединените щати, може да предизвика силна буря в Индонезия. Тоест както казва преди него френският математик Анри Поанкаре: „Малките разлики в началните условия раждат огромни различия в крайното явление… Предсказанието става невъзможно“. Но въпреки това често има предсказания и много от тях се оказват верни!

Ако предсказание по усет, дадено например от футуролози и писатели фантасти, все пак се опира на някаква изходна база, то пророчествата на многобройната армия астролози, ясновидци и гадатели практически нямат физическа основа. Но това съвсем не означава, че всичко, което предричат, е изсмукано от пръста.

Напротив, методите и ритуалите, които те използват, са доста консервативни и не търпят нововъведения

Голяма част от тях е дело на предшестващите поколения ясновидци, въпреки че нямат никакво отношение към академичната наука. Този ефект се дължи на проникването на гадателя в тънката, или паралелна, реалност, за която различаването на времевите, пространствени и много други градации, толкова важни за физическия свят, просто няма значение и не играе никаква роля.

Такъв род прозрение е възможно не само благодарение на виртуозното владеене на майсторството на гадаенето на карти или изкуството на съставяне на хороскопи, но и благодарение на специфични свойства на личността на предсказателя, вродени или натрупани от опита, на неговата способност да влиза в изменено състояние на съзнанието. За него тази свързана с нашия свят многомерна реалност или тънкият свят представляват действителност.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар