4 съвета за перфектно фондю

промоции

Перфектното фондю ще бъде факт, ако спазвате тези 4 съвета


Алкохолната съставка. Най-доброто фондю става с по-силни напитка, например вишневата ракия кирш. Но и бялото сухо вино е подходящо. Най-често в рецептите се препоръчват едновременно 200 мл вино и 30 мл кирш.

Редът на добавяне на продуктите. След като сте натрили стените на съда с чесън, трябва да налеете алкохола и 1 ч.л. лимонов сок. Сокът ще придаде на
фондюто еднороден кремав цвят и ще подпомогне по-бързото разтопяване на сирената. Течността в каклона се загрява на бавен огън и постепенно започва добавянето на натрошеното сирене, като постоянно се бърка с дървена лопатка. Може да сложите подправки – сол, смлян черен пипер, счукан чесън, настъргано индийско орехче. Преди да започнете да хапвате фондюто, е добре да налеете още малко вино или кирш.

Особености при разбъркването

То става с голяма дървена лопатка, която трябва да описва постоянно осморка. Така сиренето не става на конци и сместа е гладка, без бучки.

Гъстотата. Фондюто не бива да е нито прекадено течно, нито твърде гъсто. Консистенцията му е на плътен сос, който обвива залчето хляб. Ако сместа става прекадено течна, добавете още малко сирене или карофено нишесте. Стане ли прекадено гъста, разредете с алкохол.

Залчетата. Според традиционната рецепта хлябът се нарязва на едри кубчета и леко се засушава във фурната. Поднася се топъл. Залчетата се бодват с дългата вилица и се топват в поставения на масата каклон с къкрещо фондю. Вместо хляб или заедно с него може да предложите и други продукти -например обезкостени маслини, бейби корнишо-ни – пресни или стерилизирани, предварително обработени морски дарове.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар