3 типа лоши шефове и 3 съвета как да се справите с тях

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Има всякакви видове шефове. Добри, лоши, безразлични. Но има и такива, които не се променят. Как да им противодействате?


От тази статия ще научите как да се справите с 3 типа изключително лоши началници.

Простакът

Той говори грубиянски, дори обидно И ЦИНИЧНО. Любезен е понякога, когато иска услуга. Но невинаги, защото обикновено си мисли, че всички са му длъжни.

Противодействието: Отношението му вероятно не е лично към вас, с всички се отнася така (с изключение на висшестоящите), на него си му липсват първите 7 години. Вие не можете да си позволите да влезете в същата стилистика. Но му заявете в прав текст, че няма да търпите такова поведение. Не защото ви обижда – простак не може да ви засегне, вие сте хора от различни измерения. А защото смятате грубостта за проява на непрофесионализъм.

В този случай не е неетично да поговорите с останалите си колеги и да помолите шефа да вземе мерки. Това не е донос. А в служебните задължения на началника влиза и грижата за добрата атмосфера в екипа. Няма спор, че всеки се чувства омерзен, когато му се налага да контактува с простак. Дори да е само зрител.

Нахалникът

Той обсебва личното ви пространство по всевъзможни начини – пипа вашите вещи, трупа собствените си вещи по вашето бюро или във вашия шкаф, постоянно ви занимава със себе си.

Противодействието: Допускате сериозна грешка, ако не се опълчите на този човек. Той прекрачва допустимите граници и освен това ви пречи да работите. Така че му го заявете в прав текст и твърдо.

Интригантът

Той непрекъснато говори зад гърба на другите, което ви подсеща, че говори и зад вашия, като пуска слухове, в които няма капка истина. Споделя ги и с шефа. Щом обаче се доближите до него вие или някой колега, за когото е сплетничил, лицето му грейва в лицемерна усмивка.

Противодействие: Рязко пресичайте интриганта, когато ви говори за колеги. Покажете му пред свидетели, че знаете за слуховете, които пуска за вас, и за лъжите, които носи на шефа. Накарайте го да аргументира приказките си. Понеже няма да може, вероятно ще спре да се занимава с вас.

Опитайте да общувате лично с ръководителя. Може да споделите с него, ако имате спорове с въпросния колега за работата, заради които смятате, че злослови за вас. (Но не обяснявайте тази втора част за подозренията си, останете на принципния проблем.) Предложете начин, по който да ги решите. Така ще докажете на шефа, че сте професионалисти и може да ви има много по-голямо доверие отколкото на интриганта.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар